Forside Nyheder

Nyt Lumia-tilbehør overrasker


En smartphone-ladepude, NFC-hovedtelefoner og en dock helt uden stik. Tilbehøret til de nye Lumiaer spillede også en stor rolle på dagens Nokia-presemøde.


Der er i virkeligheden ikke så mange parametre, man kan adskille sig på, når man laver smartphones. Der er noget design, noget software, og i Nokias tilfælde også kamera-teknologien. Ellers er meget smartphone-teknologi efterhånden ret standardiseret. Men ét sted, hvor producenterne kan adskille sig fra hinanden, er på tilbehøret. Det ved Apple, og det er også gået op for Nokia.


Således er Nokia gået i partnerskab med et andet finsk firma, Fatboy, om at lave en sjov pude til Lumia 920 og 820, der indeholder en trådløs lader, så Lumiaen både kan slappe af og lade op samtidig. For trådløs ladning er netop en af hovedfunktionaliteterne ved de nye Lumiaer. 920’eren har det indbygget, mens 820’eren kræver lidt ekstra tilbehør. Det sker via Qi-standarden, og der følger en trådløs lader med i kassen, når man køber 920’eren.


 JBL PlayUp


 


NFC erstatter Bluetooth


Og for at bygge videre på den trådløse ladning, så har JBL idag også præsenteret noget Lumia-tilbehør.


En ny dock med navnet PowerUp spiller musik fra Lumiaerne via NFC, og så kan du tilmed lade telefonen op ved bare at lægge den på docken. At der ikke skal alskens stik og kabler til, gør docken langt mere attraktiv. Hvis man ikke behøver ladefunktionen, har JBL også lanceret en helt almindelig NFC-højttaler, der har det oplagte navn PlayUp, og som matcher i farverne til de nye Lumiaer. 


 Nokia Purity


 


I den trådløse ende finder vi også et par hovedtelefoner, som Nokia har lavet i samarbejde med Monster.


De hedder Nokia Purity og fås også i de pangfarver, som de nye Nokiaer kommer i – inklusive Lamborghini-gul og Ferrari-rød. I stedet for at køre med Bluetooth, kører disse også med NFC. De blev lanceret et par dage før eventen af Monster, og kommer på gaden senere i år til en pris på omkring 2500 kroner.


Nokia har også lanceret nogle farve-koordinerede Bluetooth-headset, som de kalder for Luna. Priser og tilgængeligheder på ovenstående (med undtagelse af Nokia Purity) bliver annonceret senere på året. 

Annonce