Forside Produkter HiFi & Surround

Simple Audio er High End “Sonos”


Sa1


Simple Audio leverer high end streaming-produkter, Vi mødte dem på IFA.

Tag nogle ex-ingeniører og ex-teknikere fra Linn, tilsæt nogle ideer om at gøre en forskel indenfor high end streaming til priser hvor de fleste kan være med, og ud kommer Simple Audio.

Simple Audio er skotsk baseret, og bag designet på dette multirum HiFi-system står en gut ved navn Peter Murphy. Vi tog en snak med dem på IFA-udstillingen i Berlin.

Der er to modeller, RoomPlayer 1 og 2, samt tilbehør. Roomplayer 1 er en digital HD streamer med indbygget klasse D forstærker på 2 x 50 Watt, og Roomplayer 2 er en digital HD streamer og forforstærker.

Systemet er endnu ikke nær så udviklet på funktioner og muligheder som eksempelvis Sonos, til gengæld er det ægte HiFi. Der kan streames i op til 24 bit lossless, med FLAC eller Apple lossless, ligesom der også understøttes formater som MP3, AAC, WAV og AIFF.

Musikken kan lagres på NAS eller andre enheder på netværket, eller komme fra internet-radio. Afspilningen styres fra Apple-apps, PC eller Mac. Android arbejder de på, men den app er ikke klar endnu.

Af internationale musiktjenester understøttes p.t. Deezer, men senere kommer der Spotify og andre til også.

Der er ingen WiFi. Der kræves et kablet netværk, alternativt fremført på andre måder via et access-point som Apple Airport Express eller de PowerLine (netværk via stikkontakterne) som Simple Audio kan levere som tilbehør.

Indmaden lover Simple Audio er kvalitetskomponenter, også på DAC-siden (Digital-Analog Converter), uden dog at nævne hvilken DAC der sidder i.

Vi gik derfra med indtrykket af, at her er nogle streaming-produkter til de mere kræsne, hvis man kan leve med et system der endnu ikke er fuldt udbygget på funktioner og virker lidt bundet til Apple endnu.

 

 

Image83Pris og tilgængelighed

Roomplayer 1: Kr. 6295,-.
Roomplayer 2: Kr. 5395,-

Der er for nylig indgået aftale med en dansk distributør, som er Audio Vector. Så forvent at se produkterne fra Simple Audio til salg herhjemme snart. Img_2590

Img_2580

Img_2582

Img_2583

Img_2584

Img_2587

Img_2589

Annonce