Forside IFA IFA 2012

YouSee advarer: Pas på en ny dotcom boble


Adm. Direktør for YouSee Niels Breining (Foto: recordere.dk)


YouSee advarer: Pas på en ny dotcom boble


YouSee?s direktør Niels Breining lagde ikke fingrene imellem, da han på BFE?s pressemøde fortalte om de nye aktører på det danske film og tv marked. Priserne på indhold presses  – desværre i den forkerte retning op ad.Fest hos rettighedshaverne


Fest var ordet som Niels Breining brugte om de prisforhandlinger man skulle igennem, og han var ikke bange for at udpege Netflix som en af synderne. ?Netflix har kæmpet for at få rettigheder i norden, og det ved at presse priserne. Desværre op ad?, fortalte Niels Breining.


Det giver fest hos rettighedshaverne, men gør det også sværere for indholdsudbydere som f.eks. YouSee at holde et fornuftigt prisniveau. Netflix har jo haft blodrøde tal i næsten alle de år de har eksisteret, og 2012 rammer nok også et gigant underskud.15 i dag ? 5 i morgen


Det kan godt være at det vælter ind med nye aktører, men om nogle få år, vil der kun være et par udenlandske aktører tilbage i Danmark, og så 2-3 dansk forankrede fuld service udbydere fortalte Niels Breining, og YouSee vil naturligvis stadig være der, og vi går efter at eje 50% af dét marked.


Niels Breining ville dog ikke gå ind i konkrete tal, men kunne jo med let hovedregning sige, at hvis der var 30.000 danskere der havde tilkøbt en OTT service, så ville YouSee eje 15.000 af disse kunder.


Pas på boblen


Det kan sagtens ende som endnu en dotcom boble, hvis rettighederne bliver så dyre, at salgsprisen bliver så høj at kunderne finder produkterne uinteressante.


I USA står Netflix foran at skulle genforhandle deres rettigheder, og der slikker indholdsleverandørerne sig også om munden.Både DVB og IP TV er fremtiden


TV Stationerne tvinges til at selvproducere mere indhold, så flow TV stadig er et interessant produkt, mens dedikerede filmkanaler som f.eks. TV2 Film og Canal + går hårde tider i møde. Der passer Video On Demand rigtigt godt ind i folks behov. Det vil være de færreste, der vil bruge det samme beløb på film og serier, som de betaler til f.eks. Canal+ om måneden.


YouSee fortalte recordere.dk, at man ikke i den nærmeste fremtid ser flow-tv uddø. Masser af mennesker tænder fjernsynet uden at have taget en beslutning om hvad de vil se, og for dem er der stadig masser af god underholdning i almindelig flow-tv.


Man må heller ikke glemme det sociale aspekt i at sidde under frokosten på arbejdet, og tale om en eller anden udsendelse som alle så samtidigt dagen før. På et område står YouSee som distributør stærkt, fordi de med deres infrastruktur både kan levere flow-tv og ip-TV i samme kabel.


 
Er den nye boks en alt-i-en løsning?


YouSee har indledt et samarbejde et fransk selskab, der skal levere de nye bokse, og disse bokse har både ethernet, trådløst net og coax stik. Til at begynde med vil man bruge den trådløse forbindelse.


Niels Breining ville dog hverken be- eller afkræfte overfor recordere.dk om antennestikket på de nye bokse til YouSee Bio ville kunne bruges som kabel-modem eller helt erstatte de gamle Samsung bokse, men som han sluttede af med smilende, “Der kommer jo nok en fase 2 og 3 af vores OTT strategi.”

Annonce