Forside * Nyheder

Apple elsker skærme


13″ ren kærlighed fra Apple. Den nye Macbook Pro


Apple elsker skærme


Apple har netop afsløret et ny 13-tommer MacBook Pro med højopløst Retina-skærm, og nye iMac-modeller med ultratyndt skærmdesign.


Apple prøver at skille sig ud fra pc-konkurrenterne ved at benytte ny og avanceret skærmteknologi. Firmaet har netop afsløret nye iMac og MacBook-modeller, og fokus var selvfølgelig på skærmen.


Tidligere på året lancerede Apple sin 15-tommer MacBook Pro med Retina-skærm, og nu får denne en lillebror på 13,3 tommer.


Den nye bærbar er 20 procent tyndere end den traditionelle MacBook uden Retina-skærm, og vægten er skåret ned til 1,6 kilo.


Skærmen leverer 2560 x 1600 pixel, hvilket betyder fire gange højere detaljegrad end MacBook Pro-modellen uden Retina-skærm.


Den nye MacBook Pro kommer med otte gigabyte hukommelse, bruger SSD-drev og siger farvel til det optiske drev. Den kommer med USB 3.0, Thunderbolt og HDMI-udgang, og prisen starter ved 1.699 dollars.


 iMac bliver tyndere


Apples ikoniske iMac er nu klar i en version 8.0, og der er tale om en evolution af det allerede velkendte design. Computeren er dog blevet noget tyndere, og det skyldes ikke mindst, at firmaet har droppet det optiske drev, men også at man nu benytter et tyndere LCD-panel, der er lamineret til selve frontglasset. Som en bonus betyder det også mindre skærmrefleksion


Den nye iMac har en fem millimeter tynd kant hele vejen rundt om maskinen, og den er blevet tre og et halvt kilo lettere end sin forgænger. Den kommer i en 21,5-tommer model med 1920 x 1080-pixel opløsning, og en 27-tommer model med 2560 x 1440-pixel opløsning.


De nye iMacs er klar til november, og de amerikanske priser starter ved 1.299 dollars


 


Danske priser


Den nye MacBook Pro starter ved 13.700 kroner


iMac starter ved 10.600 kroner


iPad Mini starter ved 2.600 kroner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.