Forside Nyheder

Apple næsten klar med netradio


En streamingtjeneste i lighed med Spotify eller en netradio, der er skræddersyet til dit behov. Det er de to rygter, der har gået om Apples strategi for udvikling af iTunes i en verden, hvor flere og flere går over til streaming i stedet for at downloade musikfiler.


Pandora er p.t. en af USA’s mest benyttede streamingtjenester, på grund af dens evne til at finde musik du kender og godt kan lide, og musik, du ikke kender, som minder om førstnævnte.


Nu skriver nyhedsbureauet Bloomberg imidlertid, at Apple er i sidste fase af forhandligerne med pladeselskaberne, og det kun er smådetaljer omkring visse procentsatser i afregningen, der skal falde på plads. Ifølge nyhedsbureauet kan tjenesten allerede være klar fra første kvartal næste år.


Om tjenesten lanceres i Europa samtidig, er svært at sige. Pandora blev lanceret verdensomspændende til at begynde med, men netop rettighedsaftalerne gjorde, at Pandora nu ikke længere kan høres fra Europa uden at man bøjer reglerne lidt. Apple har dog lidt flere muskler at rykke med, så måske lykkes det for dem.

Annonce