Forside Nyheder

Apple overvåges af Forbrugerombudsmanden


 


Forbrugerombudsmanden har irettesat Apples for deres garanti, og nu holdes elektronikleverandøren under overvågning.


Forbrugerombudsmanden havde indledt en sag mod Apple, fordi det var hans opfattelse, at Apples garanti var nærmest uforståelig, at det var svært at gennemskue, hvad der var garantiens indhold, og at garantien på visse punkter stillede forbrugerne ringere, end de er stillet efter købeloven.


Forbrugerombudsmanden forlangte, at det kom til at fremgå klart, hvad der er garantiens indhold, og at forbrugernes ufravigelige rettigheder efter købeloven ikke berøres af garantien.


Apple har rettet ind. Selve garantiteksten er uændret, men der er tilføjet et afsnit hvor det fremgår hvordan garantien fortolkes i forhold til danske forbrugere.


?Jeg ser præciseringen af garantien som et væsentligt skridt i den rigtige retning?, siger forbrugerombudsmand, Henrik Øe, og tilføjer:


?Det er vigtigt, at forbrugerne kan se, hvilke fordele garantien giver dem, så de ikke vildledes om deres rettigheder efter købeloven.?


Forbrugerombudsmanden vil nu holde øje med, hvordan den nyaffattede garanti administreres i praksis af Apple og Apples forhandlere.

Annonce