Forside Nyheder

FM sluk bliver dyrt


 


Mange radioer skal udskiftes når FM slukker i Danmark. Det går bl.a. ud over bilejerne.


Det er vedtaget af slukke for FM radio i Danmark. FM sluk er sat til år 2019, med mindre det udskydes til senere.


Især et område bliver hårdt ramt af planerne: bilejerne. Der er kun godt 6 år til kalenderen skifter til 2019, og levetiden på biler er jo meget længere end det. Det betyder at mange bilejere bliver nødt til at investere i DAB-radio til bilen inden FM sluk, hvis de fortsat vil høre bilradio derefter, og er det en fabriksmonteret radio der integrerer med bilens elektronik kan det blive en bekostelig affære.


FDM advarer derfor allerede nu bilejerne: Tænk jer om, inden i køber en ny bil. Bed om at få en med DAB-radio.


Det er det nye medieforlig der har sat datoen for FM sluk. Politikerne har dog indbygget en kattelem som hedder, at hvis der fortsat er mere end 50% af danskerne der benytter FM i år 2018, så udskydes slukket.


En DAB-radio som ekstra udstyr koster typisk 3-5000 kroner pga. de danske bilafgifter, men det er også muligt at installere en separat DAB-modtager der sender til FM-radioen (link).

Annonce