Forside Nyheder

Google trækker sig fra Apple-patentstrid

 Der var ellers lagt i kakkelovnen til en kamp af de helt store, da Google for nylig meddelte, at de havde tænkt sig at hive Apple i retten.


Det handler selvfølgelig om patenter, nærmere betegnet en række patenter, som Google fik med i købet, da de for nylig købte Motorola Mobility.


Søgegiganten havde ventet på at denne handel gik endeligt igennem, før de gav sig i kast med at sagsøge Apple. Men knapt var blækket på købsaftalen tørt, før Google gjorde det klart, at sigtekornet var sat på Apple.


Nu har Google så trukket lidt i land. I august forsøgte de at få nedlagt fogedforbud mod salg af visse Apple-produkter hos handelsinstitutionen ITC i USA, en import-styrelse, der kan regulere, hvad der kommer ind i landet.


Frafalder alle krav ? foreløbigt.


Og da Apple reelt skal importere sine produkter fra Kina, hvor de produceres, selvom de er designet i Californien, kunne det betyde, at en masse iPhone 5?ere ville blive hængende i tolden ude i USA’s lufthavne.


Men sådan går det ikke i denne omgang. Google har netop indleveret et dokument til ITC, hvor de frafalder alle krav fremsat lige foreløbigt, skriver FOSS Patents. Der er ikke sluppet ret mange detaljer ud derudover, men der kan i princippet kun være tale om to scenarier:


Enten har Google dummet sig rigtig meget ved købet af Motorola Mobility, hvis patenter ikke var så meget værd, som de havde håbet ? eller også er de ved at forberede en ny bredside. Det ville næppe undre nogen, hvis det sidste var tilfældet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.