Forside Nyheder

Microsoft gør alt hvad de kan for at få de fede services til Danmark


Pandora er netop blevet lanceret til Windows Phone 8, og det vil være gratis og reklamefrit det første år. Men vi får den næppe at se i Danmark lige med det samme.


 


Da Microsoft lancerede Windows Phone 8 officielt i Danmark, skete på Tivoli Congress Hotel, hvor Recordere var med.


Her havde vi lejlighed til at spørge Microsoft om en af de største udfordringer for Windows Phone-platformen i Danmark: At mange de bedste tjenester ikke kan bruges på dansk.


På spørgsmålet om, hvad Microsoft gjorde for at få mulighed for at tilbyde danskerne de samme apps og funktioner som f.eks. amerikanerne har til rådighed lød det korte svar ?Alt hvad vi kan!? fra Jon Bille, der er ansvarlig for Windows Phone hos Microsoft Danmark.


Det lød også fra Microsoft, at de forsøger at presse hovedkvarteret i Redmond til at prioritere lokalisering af tjenester som for eksempel talekommandoer eller talegenkendelse, samt apps og tjenester som streaming-tjenesten Pandora. Ifølge Microsoft er Danmark et af de lande, hvor Windows Phone-platformen er vokset hurtigst, og det bruges som argument.


Bing Maps er et andet eksempel på en tjeneste, der er langt sjovere at bruge i USA end i Danmark. Ifølge Microsoft er det ofte en blanding af rettighedsspørgsmål og prioritering af markeder, der forsinker tjenesterne. Men vi blev lovet, at Microsoft Danmark vil blive ved med at presse hovedkvarteret, indtil der sker noget.

Annonce