Forside Nyheder

Bruce Bayer er død


En af digitalkameraets fædre er gået bort. Bruce Bayer, opfinderen af Bayer-filteret, blev 83 år.


Alle os, der dagligt bruger et digitalkamera, hvad enten det sidder i en telefon eller ej, kan alle takke Bryce Bayer. Han er nemlig opfinderen bag Bayer-filteret, som han udviklede som en af Eastman Kodaks topforskere i 1976.


Filteret gør, at en lyssensor kan reproducere præcise RGB-farvebilleder, og er lavet med inspiration fra det menneskelige øje, hvilket også betyder, at filteret genererer dobbelt så meget grøn som rød og blå. Resultatet af filtreringen bliver fortolket med en algoritme, der skaber RGB-billedet.


Ifølge Engadget bidrog Bayer også til andre dele af udviklingen af det digitale kamera, herunder lagring og print af digitale billeder.


Bayer døde i sit hjem i Bath, Maine. Han blev 83 år.

Annonce