Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Call Of Duty: Black Ops 2


 


Black Ops 2 solgte for over 500 millioner dollars på 24 timer, da det røg i handlen. Dette er ikke uden grund.


Black Ops 2 er første spil i Call Of Duty serien som foregår i fremtiden, helt præcist 2025. Frygter du at spillet nu er overgået til lyssværd og laserkanoner, så kan jeg berolige med at de fleste våben er ganske velkendte. Der er dog krydret lidt med nyudviklede våbenlækkerier her og der, hvilket i sær mærkes i kampagnedelen.


 


Forbedret kampagne


Det er efterhånden lang tid siden jeg sidst gad at bruge til på historiedelen i et Call Of Duty spil. Denne gang er dog anderledes. Dels er historien om forbryderen Raul Menendez spændende og byder på noget så sjældent som karakterer med personlighed, ligesom man rent faktisk får en forståelse for, hvorfor Raul er blevet så sindssyg som han er.


Historien er omkring 8-10 timer lang og godt afstemt, så der både er plads til action og mere stille passager, hvor tempoet kommer ned (dette synes jeg ikke var tilfældet i tidligere spil, som altid kørte i 6 gear).


Da spillet som nævnt foregår i fremtiden, får du lov at lege med nye våben. Ændringerne er dog af mindre betydning og historien springer meget i tiden, hvorfor du også vil tilbringe en del tid i 80´erne og 90´erne (I må ikke hænge mig op på de præcise årstal).


  


Nyt tiltag i kampagnen


I et forsøg på at gøre historidelen knap så lineær som tidligere, har man nu indført Strike Force missioner. Der er her tale om mere strategiske missioner, hvor du styrer flere tropper på samme tid. Du kan styre hver soldat eller maskine manuelt, eller i bedste strategispilsstil se det hele fra oven og derfra fordele tropperne.


Jeg har aldrig været glad for denne type spil så måske er det grunden til, at jeg aldrig bliver fan af Strike Force missionerne. Jeg synes de er forvirrende og alt for hektiske, ligesom jeg ikke synes de passer ind i historien. De tjener som afbræk fra det normale gameplay og udviklerne skal have ros for at prøve noget nyt med serien, men jeg synes de burde have været bedre opbygget.


Strike Force missioner er heldigvis ganske frivillige.


 


 


 


Foruden Strike Force, er der enkelte områder, hvor dine valg kan have indvirkning på historien. Dette er imidlertid ikke ret tydeligt, så ofte opdager man det slet ikke. F.eks indtager man på et tidspunkt et rum. Da jeres angreb  spottes, begynder fjenderne at brænde en masse papirer.


Er du hurtig kan du afværge afbrændingen og sikre vigtige beviser i historien. Dette vidste jeg kun fordi jeg havde læst det forud for anmeldelsen. Samlet set er singleplayerdelen stærkere end hidtil og jeg kan bestemt anbefale at du bruger tid på den.


 


Zombies


Det startede som et hyggeprojekt og endte med at blive voldsomt stort. Zombiedelen er tilbage og giver dig mulighed for at nakke de levende døde, enten alene eller sammen med andre på splitscreen og online. Zombierne vælter frem og så gælder det om at holde sig i live længst muligt.


Der bydes på forskellige maps og måder I kan bekæmpe zombierne på. Du optjener point hver gang du nakker en Zombie og kan derefter købe bedre våben, købe adgang til nye områder mv. Zombies er temmelig hektisk da du aldrig kan vide dig sikker på om en blodsugende zombie sniger sig ind på dig bagfra.


  


Farvel killstreaks


Onlinedelen er det der har skabt seriens gigantiske succes. I år er der tilmed sket ting og sager online, så serien nu står endnu stærkere. Tidligere anmeldte jeg Medal Of Honor: Warfighter, og sammenlignet med det, forstår man virkelig hvorfor Call Of Duty er så populært. Det hele er meget strømlinet, let overskueligt og meget vanedannende.


Største nytilføjelse er udskiftningen af killstreaks med Scorestreaks. Dette er helt genialt synes jeg. Hvor du tidligere blev honoreret for antalle at drab, belønnes du nu i stedet for at udføre de opgaver den valgte spilmode giver dig. Drab tæller naturligvis stadig, men der er flere point at hente, hvis du arbejder for holdets bedste. Dette gør det langt mere interessant og bevirker at man bedre kan være med, selvom man måske ikke kender banerne udenad og dræber fjender som var de fluer på en sammeraften.


Scorestreaks giver også adgang til forskellige ting, feks UAV, Droner, kamphelikoptere og meget andet. Har du først tjent point nok til en af disse, beholder du dem nu selvom du dør. Så vidt jeg husker var dette ikke sådan tidligere, hvor det var back to basics, hver gang du døde.


Derudover kan du nu kan spille i ligaer. Der er i alt seks divisioner, hvor hver sæson tager 1 måned. Du sættes i grupper med 250 andre spillere og kæmper derefter, enten alene eller i clan, om op- og nedrykning.


  


Endelig er der også skelet til nybegynderen. I bootcamp er kun adgang for spillere mellem niveau 1-10, og du træner mod andre samt computerspillere. Det fungerer glimrende og jeg har virkelig savnet sådan en mode i de tidligere spil.


Muliplayer indeholder som altid en masse spilmodes, såsom bl.a. capture the flag, kill confirmed, team deathmatch osv.


En fed feature er i øvrigt, at du i både Multiplayer og Zombies, kan spille på splitscreen. Det er sjovt at hoppe online med en kammerat i stuen og så spille på hold sammen. Det skal siges, at jeg ikke har spillet Call Of Duty i et par år, så ret mig gerne, hvis følgende også var til stede i tidligere spil.


Spillet byder på 14 maps (hvis du forudbestilte fik du også kortet Nuketown 2025.). Alle er rigtig lækkert lavet synes jeg. Der er god variation, nogle stiller krav til close combat, mens andre egner sig bedre til distancevåben. Der er massere af spillere og indlæsningen af banerne går stærkt. Der i i øvrigt planlagt 4 nye kortpakker som udkommer i løbet af 2013. Xbox 360 ejere får kortene en måned før Pc og Ps3 folk.


  


Gratis Elite


Call Of Duty Elite er din adgang til statistikker, våbensammensætninger og meget andet. Tjenesten er nu gratis og kan nemt installeres på din smartphone eller tablet. Det er sjovt at kunne følge sine fremskridt, ligesom man kan lave sine våbenklasser og så overføre dem til spillet.  Dog har jeg oplevet problemer med at spillet ikke registrerer når jeg har ændret ting via Elite app´en på min iPad.


 


Konklusion


Med en bedre kampagnedel end længe, en fornuftig zombiedel og en fremragende multiplaydel, er det svært at komme udenom Black Ops 2.


Man fornemmer virkelig at man sidder med en mastodont indenfor skydespil og det er tydeligt at Treyarch ved hvad de vil. Især online er det svært at lægge Black Ops 2 fra sig da man hele tiden motiveres til at ranke up. Strike Force missionerne passer ikke rigtig ind i spillet synes jeg og må anses som en god ide, der bare ikke er helt rigtig udført. Grafikken er flot og flydende, men har ikke rykket sig i de sidste par spil.


Jeg har egentlig aldrig været den helt store FPS fan, men med Black Ops 2 må jeg sige at være omvendt. Call Of Duty: Black Ops 2 er fremragende. 


 


Karakter: 9/10


 


Udgivet af Activision


Ude til Pc, PS3 og Xbox 360


Testet på PS3

Annonce