Forside Nyheder

NASA eksperimenterer med LEGO


 


Rumforskning behøver ikke være så hi-tech. LEGO kan også bruges som en del af NASAs ekspermenter.


Når NASA forsker i nye teknologier til rummet, så kan det være dansk teknik der bruges. Ikke hemmelig hi-tech militær-teknologi fra Terma, men plasticklodser fra Billund.


NASA testede forleden på internet til rummet, det såkaldte DSN (Disruption Tolerant Networking) som er et netværk der kan operere med lange svartider og pauser kommunikationen. Det skal bruges i rummet, så udstyr og mennesker kan kommunikere på en standadiseret måde, med dette intergalaxiske net. Det skriver phys.org.


Tilbage i september udførte NASA en test af dette nye netværk, med en specialbygget NASA-laptop og en LEGO-robot. Fra den internationale rumstation styrede man LEGO-robotten hos det europæiske rumfartsorganisations kontrolcenter i Darmstadt Tyskland, med kommandoer sendt via rummets internet.


Eksperimenterne handler ikke kun om at astronauterne kan komme til at surfe fra arbejdet. I fremtiden er det meningen at rumfartøjer skal kunne fjernstyres, også selvom der ikke er direkte sigte til dem. Eksempelvis ved at benytte satellitter og andet elektronik i rummet, som hub på vejen. Det er en del af det nye netværk, at forskelligt grej i rummet kan bruges som mellemled i kommunikationen.


Det forlyder ikke hvad LEGO-robotten var for en type.

Annonce