Forside Nyheder

Nokias Apple Maps-killer er HERE


 


Nokia lægger ikke skjul på, at lokationstjenester er en del af deres overlevelsesstrategi. Og de har netop taget endnu et skridt i retning af at prøve at blive den dominerende spiller, når det gælder mobile kort-apps.


?Here? er et nyt projekt, der er nyt for Nokia på flere fronter. For det første er det ikke eksklusivt til Nokia-telefoner. F.eks. kommer Here som iOS-app, hvilket i realiteten er en HTML5-webapp. Man kan dog godt bruge den med kort downloadet på telefonen. Dermed bliver Here en seriøs konkurrent til Apple Maps, som Nokia uden problemer kan overgå på kortkvalitet.


Bizart nok kommer der ikke talte instrukser til bilisterne til at starte med ? men derimod til fodgængere. Og Nokias offentlige transport-guides bliver også inkluderet. App?en venter kun på Apples godkendelse, så den bør komme i de næste uger.


  


Kort i skyen


For det andet er det baseret på skyen, så det er muligt for brugerne selv at modificere kort til deres behov, og disse kort kan tilgås fra nettet, samt browsere på nyere iOS- og Android-versioner. Tjenesten er allerede oppe på Here.net. Nokia kommer også til at udgive en Android-SDK inden længe, så der bør dukke tredjeparts-apps op med Here indbygget.


Hvad vi skal lægge i, at Windows Phone ikke er en del af dette økosystem endnu, kan man spekulere på. Måske er Nokia på vej med noget endnu smartere til Windows Phone (de delte Lumia 920?ere ud til presseeventen), eller også er det endnu en revne i samarbejdet mellem Microsoft og Nokia.

Annonce