Forside Nyheder

Panasonic er stadig i krise


Til trods for store sparetiltag sidste år, præsenterer Panasonic alligevel blodrøde tal, når regnskabsåret slutter.


Det er ikke let at være Panasonic i en verden, hvor sydkoreanerne og kineserne giver én kamp til stregen. Den japanske gigant har ifølge Reuters så ondt i økonomien, at de nu gør klar til at fyre 10.000 mennesker i marts. Det kommer oven i nedlæggelsen af 36.000 jobs sidste år, der blandt andet skete via frasalg af divisioner.


En femtedel af de 88 forskellige divisioner, som Panasonic driver, taber penge. Og det er store penge.


I alt forventer Panasonic at præsentere et tab på ca. 60 milliarder kroner (og det var milliarder med a), når deres regnskabsår slutter i marts. Og det er endda efter afholdelsen af, hvad Reuters nærmest kalder et brandudsalg, hvor Panasonic vil vælge bygninger, divisioner og andet løsøre fra for en værdi af ca. 8 mia. kroner.

Annonce