Forside Indhold og distribution Film

Robert-prisen skal gøres mere Oscar


 


Stort tv-show hylder dansk film og tv-fiktion


Nu skal den hjemlige filmpris Robert løftes op til et awardshow der samler danskerne.


Det danske svar på Oscar-uddelingen, Robert Prisen, gennemføres i 2013 i en anderledes og endnu større udgave, hvor der foruden 25 filmpriser også uddeles en række priser til den bedste danske tv-fiktion. Samtidig kommer det store awardshow på tv-skærmen på TV 2, som hermed går i tæt samarbejde med Danmarks Film Akademi.


“Vi vil gerne favne hele branchen, og det er naturligt at udvide prisuddelingen til også at omfatte tv-fiktion, fordi vi i dag befinder os i en branche, hvor grænserne mellem medierne bliver mere og mere flydende, og de samme kreative personer arbejder på tværs af branchen”, siger formanden for Danmarks Film Akademi, Kim Magnusson, og fortsætter:


Etableringen af Robert Prisen som en ny, stor begivenhed på TV 2 ligger i tråd med TV 2s koncernstrategi om at skabe flere events sammen med danskerne. Og chefen for strategisk programudvikling hos TV 2, Keld Reinicke, glæder sig til nyskabelsen:


“Det er mange år siden, Robert Prisen har været på tv ? og den har aldrig været på tv på den måde, som vi vil vise showet på TV 2. På samme måde, som når vi sender f.eks. ?DMA? og ?Zulu Awards?, vil vi løfte showet op til et helt nyt niveau og gøre det til en fast tradition for danskerne.”


Selve uddelingen af de mange film- og tv-priser finder sted ved et stort show torsdag 28. februar 2013, og Robert Prisen sendes på TV 2 lørdag 2. marts 2013.

Annonce