Forside Nyheder

Spor cyklen via cykellygten


 


Det endelige opgør mod cykeltyve


Forleden fortalte vi om det nye danske sporingssystem kaldet diims. Der omtalte vi også at der ville komme cykeludstyr med diims indbygget, og her er den så. Den nye baglygte fra ABUS der kan spores.


Systemet fungerer på den måde, at den lille ABUS Diims udsender et elektronisk radiosignal, der kan opfanges af et fintmasket antennenetværk installeret i postbiler og postbygninger.


Postbilerne opererer overalt i landet, og den bortkomne genstand skal blot befinde sig inden for 10-200 meter af antennenetværket (f.eks. en postbil) for at blive registreret. Herefter kan ejeren se registreringen via sin personlige adgang til Diims? onlinesystem.


Teknologien er opfundet af et dansk firma ved navn Commotive, der har specialiseret i at udvikle løsninger til optimering af postvæsenets processer. Commotives teknologier har allerede stor succes i postindustrien, hvor Post Danmark siden 2010 har udstyret flere tusinde bygninger, postbiler, postkasser og fragtbiler med tracking-enheder.


En ABUS Diims kan købes hos cykelhandlerne og koster 499 kr. inkl. tre måneders abonnement. Efter det koster et årligt abonnement 120 kr. eller to år 192 kr.

Annonce