Forside Tests

Test: Kan Diims finde dine forsvundne ting?


Kan en lille Diims hjælpe med at finde dine forsvundne ting?

 

Annonce:

Test: Kan Diims finde dine forsvundne ting

Recordere.dk har testet en lille dansk opfindelse, der kan hjælpe ejere af f.eks. cykler og scootere at finde deres ting, hvis de er blevet stjålet.

Mange danskere har oplevet at få stjålet deres kæreste eje. Og hver gang laver man den samme øvelse. Man leder i nærområdet, og finder sjældent sin cykel eller knallert igen.

Danske Commotive har udviklet en lille radiosender, der kommunikerer med postbiler, og på den måde kan fortælle hvor og hvornår en postbil sidst har mødt en Diims på sin vej

Recordere.dk har testet en Diims på en scooter over et par uger, og her er de erfaringer vi har gjort. Som vi også skriver i konklusionen skal vi gøre opmærksom på, at hele testen er foregået i København, og vi ikke kender udbredelsen af postbiler i andre byer og landområder.

 

 

Installation og første kontakt

Diims fylder ikke meget. Og kommer i en æske der svarer til en mellemstor æske husholdningstændstikker. I pakken ligger der et aktiveringskort og en Diims. Diims findes i flere forskellige versioner, og er senest også kommet som cykellygte fra firmaet ABUS.

Læs mere om ABUS Diims her

Den model vi testede hedder G104, og er baseret på fast montering enten med dobbeltsidet tape eller strips. Vi valgte en lettere løsning, og smed den i baggagerummet på en PGO scooter, og lod den ligge der i et par uger.

Det tager et minut at samle selve Diims’en, og så skal man nok afsætte en times tid, hvis man vil skjule den på en knallert. Alternativt kan man få sin mekaniker til at gøre det ved næste syn. Batteriet man installerer virker ifølge Commotive i 2 år.

På Diims?s hjemmeside skal man så registrere sin enhed med kode og id, ligesom man skal vælge betalingsmodel. Det koster 120 kr. om året, eller 192 kr. for to år pr. Diims.

På en video på deres hjemmeside, siger de at der kan gå alt fra timer til dage, før den første kontakt er etableret, og der syntes jeg faktisk at jeg savner nogle kendte punkter, hvor man kan køre op og få testet om Diimsen virkeligt virker. Det er jo vitalt at vide om den er samlet rigtigt, og om den virker. For vores vedkommende gik der 4 dage, før første kontakt dukkede op. Den var til gengæld 3 dage gammel. Efter første kontakt er der dog max gået 6-8 timer, før vi har set nye opdateringer. Måske det var fordi det var fredag eftermiddag det drillede?

 

 


Vores besøg på Beep messen, og hjem igen, gav to sporinger på vejen hjem.

 

Hvordan virker Diims

Diims fungerer via radiokommunikation mellem en Diims og en modtager, der er i alle danske postbiler. Placeringen af postbilen når den møder din Diims er det punkt, der rapporteres tilbage til Diims, som de så viser dig på en webportal. Der er også monteret modtagere på danske posthuse og postcentraler.

Data afleveres først når postbilen er tilbage ved en postcentral, og derfor kan der godt gå flere timer før du ser hvor din Diims er set sidst.

Kort og godt kan man sige at din Diims kan være masser af kilometer væk, fra hvor den blev set sidst, og hvor den er når du får meldingen. Diims fortæller i øvrigt at den kan registreres op til 10-200 meter væk fra postbilen.

 

 

 

Daglig brug

Commoive har lavet en lækker webportal og apps til Android og iOS, hvor du kan følge med i den eller de Diimser du har monteret. På et kort kan du se alle de steder hvor den er fundet, og hvornår det er sket.

Vores Diims er på én uge blevet fundet 14 gange, og vi var meget opmærksomme på ét bestemt sted, hvor vi ved der står en postvogn hver eftermiddag. Den fangede den hver gang, og de steder hvor vi er opdaget viser, at den sagtens kan finde den mange meter væk fra Diimsen.

På Diims portalen kan man også melde sine ting stjålet, så får man aktivt besked når en Diims er fundet. Det sker i én uge, så skal man selv ind og genaktivere det. Dette koster i øvrigt ikke ekstra.

Som tidligere skrevet, ved vi ikke hvor mange postbiler der er uden for storbyerne, og da Diims er meget afhængig af kontakt med postbiler, kan vi ikke sige hvor tit den ville blive fundet der. Vi kan i et villakvarter i Storkøbenhavn konstatere at den ikke én eneste gang er blevet fundet, mens den stod parkeret i carporten. Ligesom det er så som så med kontakt med postbiler lørdag og søndag.

 

Konklusion

Har man en cykel, en scooter eller motorcykel, så kan jeg sagtens se fornuften i en Diims. Man skal bare kende de faktiske forbehold den har.

Det er ikke live data, og der er ikke en konstant overvågning fra mange faste positioner. Så dit kæreste eje kan være langt væk fra hvor det sidst er set. Man kan håbe på at Commotive indleder et samarbejde med f.eks. busselskaber, så også de kunne rapportere ind, når de mødte en Diims.

Det sagt, så er 400 kr. i anskaffelse, og 200 kr. for to år ikke en høj pris at betale for en ekstra hjælp når man skal ud og genfinde en stjålen genstand.

Annonce:
Forrige artikelViaplay introducerer internationalt talentprogram
Næste artikelVinder af Panasonic WT50 topmodel LED TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.