Forside Nyheder

Xbox TV kan komme til næste år


Det ser ud som om, Microsoft prøver at komme Apple i forkøbet, så de ikke tager al opmærksomheden med deres iTV, når det engang kommer.


Microsoft vil ganske vist ikke lave et tv selv, men en specialudgave af Xbox, der er specielt rettet mod tv-brugere. Ifølge The Verge skulle den komme i form af en set-top-boks, der både skulle indeholde muligheder for streaming og casual gaming, men den skal altså ikke kunne køre Xbox-spil.


Boksen skulle køre en udgave af Windows 8 på hardware, der benytter chipset, der muliggør ?Always-on? for at undgå lange opstartstider.


Angiveligt skulle Microsoft køre den næste generation af Xbox-hardware, der er på vej i 2013, ad to spor: tv-sporet og spilsporet. Microsoft skulle ? i stil med konkurrenten Google ? dog have været i kontakt med tv-producenter om at lave en OEM-version af Xbox TV. Så måske kommer Xbox TV alligevel til at konkurrere med iTV.


Det er ikke første gang, Microsoft forsøger sig i set-top-boks-land. Helt tilbage i 2000 arbejdede de på software til set-top-bokse, og flere set-top-bokse på markedet verden over kører med Microsoft-software.

Annonce