Forside Nyheder

7-årig spillede på fars iPhone: 10.384 kroner


Den 7-årige spillede ‘Tap Campus Life’ og ‘Subway Surfers’. Foto: recordere.dk


 


Datteren fik lov at spille en time og fem minutter på fars iPhone, det kostede lige 10.384 kroner.


Historien er hørt før, men der er fortsat god grund til at advare om de mange “gratis” spil der bl.a. findes i Apples økosystem. De spil som ved første øjekast virker uskyldige, men som kan lænse ens konto.


Det oplevede Ulf Groth Berntsen for nylig, da han lånte sin iPhone ud til hans 7-årige datter. En time og fem minutter senere var han 10.384 kroner fattigere, det skriver politiken.dk


Datteren spillede de gratis spil ‘Tap Campus Life’ og ‘Subway Surfers’. Det er spil af den type som er gratis at hente, men hvor man undervejs i spillet kan købe ting der kan få spillet til at gå hurtige, her i form af fiktive diamanter og mønter der kunne hjælpe hende videre i game-playet.


“Pludselig fik jeg en sms fra min bank, der havde spærret mit kort og bad mig om at kontakte dem, fordi der foregik mistænkelige transaktioner”, fortæller Ulf Groth Berntsen til politiken.dk, og han troede først at der var tale om en misforståelse.


Spillene, der er hentet via Apples App Store, blev gennemført uden krav om indtastning af koder, kreditkortnumre eller anden verifikation. Men kort inden Ulf Groth Berntsen overlod telefonen til datteren, havde han indtastet sit såkaldte Apple-id, hvilket angiveligt er årsagen til, at de køb kunne gennemføres.

Annonce