Forside Baggrund

Eksklusiv: Her er YouBio


En af mulighederne for at se YouBio er igennem YouBio-boksen. Foto: recordere.dk


 


 


Indledning


YouBio, den danske streamingtjeneste for for film- og tv-serier, er nu klar til test. Vi kigger ind bag facaden.


Den nye streamingtjeneste fra YouSee har premiere i dag, i første omgang dog kun som “public test”. Dvs. en test-udgave som alle har adgang til.


YouBio, som det nye univers af film- og tv-serier er blevet døbt, er en konkurrent til tilsvarende tjenester fra Netflix og Viaplay, samt HBO når de engang bliver klar. Altså abonnementsafregnet adgang til film og tv. YouBio tilbyder dog også lejefilm.


Der er flere måder at se YouBio på. Computer, tablet, smartphone, Smart TV og så en særlig boks udviklet til formålet. I denne artikel vil mit primære forkus være YouBio-boksen, som recordere.dk har testet med på i de seneste uger.


YouBio på YouSee-boksen? – Se opskriften her.


Da YouBio endnu kun er i en test-fase, hvor der formodes endnu at være en del børnesygdomme, så skal dette ikke ses som en anmeldelse. Men jeg vil give et indblik i hvad den nye streaming-tjeneste byder på.


Læs selve nyheden om YouBio her.


 


 YouBio-boks og fjernbetjening. Foto: recordere.dk


 


 


Sådan ser du YouBio


Her i første test-version af YouBio kan man se med på følgende måder: • Computer via webbrowser peget mod yousee.tv
 • iOS-enheder (Apple) via YouBio-app
 • YouBio-boksen

App til Windows 8 er allerede annonceret også, og senere i december måned ventes YouSee at være klar med adgange fra Smart TV på nyere LG og Samsung TV. I det nye år følger apps til Android.


 


 YouBio på nettet.


 


 


YouBio-boksen


Den lille YouBio-boks er ikke en erstatning for nogle af YouSee-boksene. Den er sin egen, bygget til formålet her. Den har dog udvidelsesmuligheder, så den på sigt vil kunne mere end blot streaming TV og film, men lige nu er det det som den kan.


Den tilsluttes husets netværk for adgang til internettet, og det kan både være via kabel og wifi. For at tage den i brug skal der oprettes en YouBio-konto (se youbio.dk) med et tilknyttet kreditkort.


Selve betjeningen sker via en lille infrarød fjernbetjening.


YouBio-boksen kan ikke lejes. Den køber man for kr. 495,-


 


 YouBio-boksen bagfra. Antennestikket bruges ikke til noget (endnu). Foto: recordere.dk


 Den lille fjernbetjening har et fornuftigt layout og er ikke så retningsfølsom. Foto: recordere.dk 


 


 


Pris og indhold på YouBio


Et YouBio abonnement koster kr. 99/måned og inkluderet i den pris er: • Seks film-kanaler fra C More. Det er tv-kanalerne C First, C Hits, C Action, C Emotion, C Kids og C Series.
 • Abonnement på tv-serier og ældre film ad libitum. All you can eat, alt hvad du orker at se.
 • Filmleje af nyere film.

Premierefilm koster 49 kroner at leje.


Når boksen vækkes, vil indholdet være en blanding af det man har abonnement på og det der kan lejes. Det er dog muligt at sortere indholdet af oversigterne inde i YouBio, så der kun ses det indhold som selve abonnementet giver adgang til, men det skal gøres hvergang boksen starter op på ny.


Der kræves pinkode for at leje film, som en lille ekstra sikkerhed for at de mindste i husstanden ikke ved en fejl får tømt kreditkortet. Det er dog kun første gang efter stand-by at YouBio-boksen spørger efter det.


YouBio har udgivet dette ark, der forklarer hvilket indhold der kan forventes på YouBio og hvornår.


 


 Når boksen vækkes vises YouBio-menuen, med sidst sete filmkanal kørende i baggrunden.


 En hurtig oversigt over hvad de 6 filmkanaler, plus en trailerkanal, viser. Foto: recordere.dk


 


 


Startskærmen er TV


Når YouBio-boksen vækkes starter den op med hovedmenuen, med sidst sete TV-kanal kørende i baggrunden.


Forlades hovedmenuen kigges der TV. Udover filmkanalerne fra C More (C First, C Hits, C Action, C Emotion, C Kids og C Series) er der også en trailerkanal der “reklamerer” for indholdet.


 


Medie Center


YouBio-boksen kommer også med en lille medieafspiller. Denne er dog ganske triviel, afspiller langt fra alt, og er lige nu fyldt med fejl. Så lad være med at købe YouBio pga. den.


Men ideen er at du kan tilslutte USB-enheder til YouBio-boksen og se eller lytte til media. Det kan være musik, billeder og video. 


 YouBio-boksen har indbygget “medie center”. Foto: recordere.dkI medie center vælges hvilken USB-enhed der skakl kigges på. Foto: recordere.dkDer kan lyttes til musik. Foto: recordere.dkDer kan lyttes til musik. Foto: recordere.dkDer kan kigges billeder. Foto: recordere.dkDer kan ses video. Foto: recordere.dk


 


 


Indstillinger


YouBio-boksen er plug-and-play. Når man først har fået boksen på netværket, oprettet et brugernavn på youbio.dk (og tastet det ind i boksen) så er man igang.


Derfor er der faktisk ikke meget man kan ændre på inde i menu-punktet “Indstillinger”. Der er lidt status, lidt kosmetiske ændringer, pinkode-skifte samt hvilken visningsformat, video og lyd som boksen skal spytte ud på HDMI-udgangen.


Det er også i indstillinger at der kan skiftes imellem kablet netværk og trådløs WiFi, hvis der ønskes andet end valgt under installationen.


 
 


 


 


 


YouBio 


Når YouBio startes bliver man præsenteret for en blanding af det indhold der kan ses via abonnement sammen med det indhold der kan lejes. Det er et punkt hvor YouBio adskiller sig fra Netflix, sidstnævnte tilbyder ingen filmleje.


I hovedmenuen er der adgang til menupunkterne: • Nyheder
 • Top 30
 • Genrer
 • Temaer
 • TV-serier
 • Søg
 • Sidst sete
 • Favoritter

Vælges “Genrer” dukker der en undermenu op med de forskellige genrer som er: • Action
 • Animation
 • Børnefilm
 • Danske Film
 • Dokumentar
 • Drama
 • Eventyr
 • Gyser
 • Komedie
 • Krigsfilm
 • Krimi
 • Romantik
 • Science Fiction
 • Stand-up og satire
 • Thriller

 

 


Når en film er valgt kan den selvfølgelig ses, hvis den ellers er en del af abonnementet eller der betales for leje.


Men en fiks detalje ved YouBio er at man også kan bruge en film, til at finde andre film med samme skuespillere eller instruktør.


YouBio husker også hvor man sidst nåede til i en film- eller tv-serie, og det også på tværs af enheder. Så du kan se en film i stuen, pause den og genoptage afspilningen i soveværelset, eller på iPad, eller…


 Menuen ved en film giver også mulighed for at søge efter andre film med samme skuespillere. YouBio husker også om du har set en film eller udsendelse før, også på tværs af enheder.


 Der er iøvrigt også noget HBO-indhold på YouBio.


 Der er iøvrigt også noget HBO-indhold på YouBio.


 Under genrer er afsnit kategoriseret efter forskellige genrer (se ovenfor).


 Genre: Animation


 


 


Sortering og favoritter


I bunden af skærmen henvises til de farvede knapper på fjernbetjeningen, som benyttes til at skifte sortering eller markere favoritter.


Gul knap skifter sortering imellem: • Senest tilføjet
 • Populære
 • Alfabetisk
 • Nyeste

Grøn knap skifter imellem kun at se det indhold som abonnementet omfatter, eller at se det hele (også lejefilm).


Rød knap lægger i titel ind i favorit-folderen, som der er adgang til via hovedmenuen tv.


 Genre: Danske Film Genre: Børnefilm, men sorteret så kun dem i abonnement ses. 


   


 


Kvalitet


YouBio kører med en videoopløsning på 1080P i op til ca. 8 Mbit/s.


Lyden er Dolby Digital 5.1.


 


 


Video: Tour de YouBio


Denne video viser rundt i menuerne på YouBio. 


 


 


 


Konklusion – endnu kun en test


Som nævnt indledningsvis er YouBio kun ude i en test-version lige nu.


Derfor vil det ikke være fair at anmelde hverken stabilitet eller indhold. Betragt derfor kun den del som et første kig på YouBio, så potentielle kunder kan se hvad det går ud på. En egentlig anmeldelse ville også nok som minimum skulle kigge på integrationen med eksempelvis tablets, og de apps har ikke været tilgængelige for os her på recordere.dk endnu.


Det indhold der var tilgængeligt for os på YouBio, her op til lanceringen, var heller ikke hele kataloget, og nogle titler var kun i en midlertidig kvalitet.


Men selvom det kun er en test-udgave lige nu, så ses potentialet til fulde. YouBio-boksen er nem at betjene, enkel at navigere rundt i. Blandingen af abonnementsafregnet indhold og leje-indhold virker ved første øjekast forkert, men efter nogle dage føles det faktisk rigtigt rart med den større valgfrihed, også selvom den frihed i sidste ende kan koste en filmleje eller to.


At filmkanaler der tidligere kostede 179 kroner i sig selv nu kan fås inkluderet i YouBio til 99 kroner er kun et ekstra plus.


YouBio har bestemt potentiale for at blive en succes-tjeneste, når der er blevet luget ud i børnesygdommene her under test-fasen.


Om YouSee så ligefrem når det erklærede mål om at “eje” 50% af streaming-markedet i Danmark er nok mere tvivlsomt. Dertil er der, så langt øjet rækker, endnu for få tilgængelige afspillemuligheder. Altså alternativer til denne YouBio-boks, for at få YouBio ind på hjemmets primære TV.


Men de der vælger at investere 495 kroner i en YouBio-boks får en rigtig god og enkel afspiller, med adgang til et konkurrencedygtigt univers af film- og tv.


Selve YouBio-tjenesten er gratis frem til 1. februar 2013.


 


Fra uge 50


YouBio-boksen ventes til salg i butikkerne i løbet af næste uge (uge 50).


I denne uge er der adgang til YouBio fra web og Apple iOS.


Se mere på yousee.tv

Annonce:
Forrige artikelLIVE: Spørg om YouSee og YouBio (SLUT)
Næste artikelFå LCD-skærmen ind i øjnene
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.