Forside Nyheder

Google med hulkort, Mad Men-style


Norbert Landsteiner, der for noget tid siden stod bag et af nettets mere morsomme tiltag, Google BBS, er nu klar med en ny online-morsomhed. Det er stadig noget med at sætte Google ind i en gammel kontekst.


Google60 er intet mindre end et forsøg på at vise Google, som søgemaskinen ville have set ud, hvis Don Draper fra ?Mad Men? brugte den. Med andre ord, som Google ville have set ud med tressernes computerteknologi.


Google60 efterligner en klassisk IBM mainframe, IBM System 360, der tilgås fra en Teletype-terminal fra samme firma. IBM ASR 33. Landsteiner har endda fået de rigtige tastelyde med i simulationen, når man prikker huller i hulkortet, der skal stikkes ind i terminalen.


Som man måske kan forestille sig, tager processen 100 år og en sommer. Men sådan var det jo også dengang. Og du vidste nok heller ikke at G.O.O.G.L.E. står for GABBY ONTHOLOGY OPERATED GRADER AND LINGUISTICAL EXTRAPOLATOR.


Du kan prøve Google60 HER.

Annonce