Forside Nyheder

Messaging-app’en, der sletter dine beskeder


Vi efterlader os digitale spor over alt, når vi kommunikerer på nettet. Hvad enten, der er tale om emails, chat eller nærmest hvad som helst, vi foretager os på en smartphone, så kan det spores.


Selv slettet information på harddiske kan graves frem igen, hvis det skulle være nødvendigt. Og ofte opbevares vores informationer på servere hos giganter som Microsoft, Google og Apple.


Men det behøver ikke være sådan. En ny app er blevet et symbol på en diskussion, der foregår i de amerikanske medier for tiden om, hvor meget vi fortæller omverdenen om os selv uden at vide det.


App?en hedder Wickr og fungerer som en almindelig IM/besked-app. Med den lille forskel, at beskederne herfra kan slette sig selv efter et stykke tid, du selv kan angive. Også selvom de indeholder billeder eller andre former for indhold eller vedhæftninger.


Ifølge Wickr-folkene giver det mulighed for en sikker kommunikation, der er umulig at spore, når først den er blevet slettet ? med mindre nogen hacker sig ind i IP-pakkerne, du sender via det mobile net. Eller nogen hacker sig ind i lageret på din smartphone.


Og så lover Wickr-folkene naturligvis også, at DE ikke lagrer noget som helst. Det må man så stole på. Wickr kan hentes til iPhone i App Store nu og der er en Android-version på vej.

Annonce