Forside * Nyheder

SMSer fylder 20


I dag vil medierne være fulde af historien om, at SMS-beskederne nu er 20 år gamle. Men er det nu også rigtigt?


Dagens jubilæum skyldes ikke mindst briten Neil Papworth, der påstår, at han sendte verdens første SMS-besked, da han 3. december 1992 var i gang med at teste et SMS-center for teleselskabet Vodafone.


Beskeden lød helt enkelt ?Merry Christmas? og løb ind på Vodafone-medarbejderen Richard Jarvis? mobiltelefon, mens han var til julefest med firmaet.


Men spørger man holdet bag GSM-standarden, er historien en anden. Ifølge bogen ?Short Message Service ? The Creation of Personal Global Text Messaging? kommer SMS til verden i februar 1985, da idéen om de små beskeder med benævnelsen SMS bliver end del af udviklingen af GSM.


Bogen er skrevet af en del af det hold, der var med til at udvikle GSM-standarden, så man skulle tro, de ved, hvad de taler om.


Den første, kommercielle SMS-tjeneste bliver sat i værk af Telia i Sverige i 1993. Så om ikke andet kan vi fejre dette næste år, og juble lidt for Papworths jule-SMS nu.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.