Forside Nyheder

Tim Cooks løn er faldet til 1%


Apple har netop indgivet deres årsregnskab. Og der kunne man finde et sjovt faktum om Tim Cooks løn.


Det er åbenbart væsentligt mere lukrativt at være nr. 2 end nr. 1 hos Apple. Apple har lige offentliggjort sit regnskab for regnskabsåret 2011/2012, og her kan man se, at Tim Cooks løn faldt til næsten 1 procent af hans gamle løn, da han overtog chefposten.


Som Steve Jobs? nummer to fik han næsten 400 millioner dollar om året i løn, og i regnskabsåret før fik han oven i købet aktieoptioner i Apple for et tilsvarende beløb. Det fik han ikke i dette regnskabsår, og samtidig er hans løn faldet til omkring 4 millioner dollar.


Det er muligvis Apples nye aktionær-dividende, der gør forskellen. I marts annoncerede Apple, at de ville begynde at udbetale en væsentligt større dividende til deres aktionærer, og det betyder både, at Tim Cook får flere penge ad den vej, men også, at visse aktionærer måske vil se skævt til, hvis topbossen fik en enorm løn i stedet for at udbetale dividende.

Annonce