Forside CES CES 2013

BFE inviterede pressen indenfor på CES 2013Foto: recordere.dk / BFE


 


Den danske forbrugerelektronik branche mødes på CES


Brancheforeningen BFE holdt igen i år sit orienteringsmøde om trends og tendenser i det danske marked på MGM Grand i forbindelse med åbningen af CES 2013.


I år var det den konstituerede direktør Laila Kelp Rasmussen der bød velkommen, og kunne fortælle om salgstallene for den danske forbrugerelektronik handel.


 
Foto: recordere.dk / BFEStreaming og HD er stadig boom ordene


Ikke overraskende er det stadig forandringen fra det analoge til det digitale, der får danskerne til at tage pengene op af pungen, og med et aktivt sports 2012, blev der solgt masser af fladskærme til danskerne. Niveauet for solgte skærme var ca. 600.000 solgte skærme. I de danske husstande befinder der sig i øvrigt 2.5 TV


Det er heller ikke nogen overraskelse at streamingtjenester som Spotify, Netflix, YouBio og HBO Nordic er begyndt at vække danskernes interesse, og derfor kigger de efter produkter der understøtter disse tjenester.


Gert Svendsen fra Canal Digital fortalte om trends og tendenser for OTT (Over The Top), og om hvordan fremtiden for almindelig flow TV ser ud. Lad os bare sige, at det er ikke lyse år for de almindelige kanaludbydere der venter. Samtidigt kunne han også fortælle, at Internet udbydernes flatrate model er under pres, fordi deres infrastruktur presses af f.eks. Netflix.


Vicedirektør Freddie Fjeldsted fra YouSee fortalte om Tv-sening på tværs af platforme & status på markedet, og kom bl.a. ind på YouBio, der som fortalt i en anden artikel forlader betatest stadiet i denne uge.


YouSee kunne også fortælle at traditionelt Flow TV faldt med 4% i sidste kvartal af 2012. YouSee slog i øvrigt rekord på streamede film og TV serier. Næsten 9 mio. streaminger i 2012.


Kiggede man på distributionen af TV signaler, er det stadig parabolejerne der bliver færre af. DTH (Direct to Home), falder forsat  og erstattes af enten fiber, coax eller DTT TV. DTT steg især p.g.a. overgangen til betalingskanal for TV2.


 


Pres på programudbyderne


YouSee fortalte også, at kravet fra kunderne om mere frit valg for hvad kanaler man ser, gør at YouSee i år vil genforhandle flere af de aftaler man har med kanaludbyderne.


Man regner også med at man fremadrettet vil kunne tilbyde ala carte, hvor man kun behøver at købe én kanal af gangen, og ikke som nu,  starte med fire.


 


Lidt spændende statistik.


Nedenfor kan man se tendensen i salg af TV og hvad tjenester forbrugerne bruger.


 
Foto: recordere.dk / BFE


 Foto: recordere.dk / BFE


 Foto: recordere.dk / BFE 


Hvad er BFE?


BFE har siden 1992 været brancheorganisation for forbrugerelektronik i Danmark. D.v.s. apparaterne: fjernsyn, radioer, musikanlæg, kameraer, navigationsanlæg, telefoner m.m., samt på tv-siden indholdet: programmerne.


BFE fungerer som paraplyorganisation for flere selvstændige organisationer. Det er i praksis indenfor BFE’s rammer, der arbejdes, ligesom det som hovedregel er BFE, der er det fælles talerør i forhold til omverdenen – myndigheder, politikere, medier og forbrugere.


Populært sagt: BFE’s medlemskreds dækker alt fra distribution af tv-programmer over de antennestik, de kommer ind ad til de fjernsyn programmerne vises på.


Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.