Forside * Nyheder

Blockbuster konkurs i Storbritanien


 


Så klarede de ikke konkurrencen længere. 528 Blockbuster-butikker i Storbritanien er ramt af konkurs.


Den engelske afdeling af videoudlejningskæden Blockbuster er bukket under. Det betyder at kæden med 528 butikker og 4190 ansatte går en usikker tid i møde. Det skriver BBC.


I Storbritanien kaldes det dog ikke en konkurs når firmaers likviditet slipper op som her. Istedet sættes firmaet under administration mens der gøres forsøg på at redde butikken, enten ved rekonstruktion eller frasalg af de sunde aktiviteter. Det er den proces som Blockbuster UK gennemgår nu.


Videoudlejningskæden er seneste i rækken af kæder der kaster håndklædet i ringen. Før jul var det den engelske elektronikkæde Comet der kollapsede, og i går var det den store engelske kæde af musikbutikker, den 91-årige kæde HMV, der kom under administration.


Den første Blockbuster-butik åbnede i Storbritanien i 1989. Tilbage i 2011 gik moderselskabet, Blockbuster USA, konkurs, men de blev reddet af den kommercielle TV-distributør Dish Networks.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.