Forside Nyheder

Et bæst af en gaming tablet er på vej


Med Razer Edge, forsøges der et give Pc gamere den ultimative spilleenhed. Razer omtaler den som den kraftigste tablet i verden og lover at den kan afvikle alle spil og applikationer.


Razer Edge, der tidligere gik under navnet projekt Fiona, sættes nu i produktion og kommer i første omgang på markedet senere i år i Nordamerika, Asien og Stillehavsområdet. Hvornår den lander i DK ved vi desværre ikke endnu.


Razer Edge modtog adskillige lovprisninger på sidste års CES messe, hvilket uden tvivl har motiveret til at søsætte projektet for alvor.


“Da vi besluttede os for at designe en tablet fra bunden, gjorde vi det for at at give mobile gamere en fænomenal oplevelse. Ved at kombinere det bedste fra gaming på PC, konsol med Windows 8, har vi skabt en ægte gaming tablet “ udtaler Min Liang Tan, medstifter af Razer


Razer Edge blev i øvrigt designet af PC gamere gennem en kæmpe crowdsourcing indsats, hvor millioner af gamere var med til at afgøre, hvilke specs tabletten skulle indeholde. Det betød at det var gamerne som bestemte Chipsæt, vægt/tykkelse, features og endda pris!


Razer Edge udnytter teknologi fra Intel og NVIDIA. Det bliver en kraftfuld 3. gen Intel Core processor, som skal sørge for at selv de mest krævende pc spil, skal kunne afvikles på Razer Edge. Derudover skal NVIDIA GeForce sørge for de grafiske muskler.


I følge Razer vil spil kunne køre uden konvertering, optimering, eller omskrivning af programkoden, idet razer Edge kommer til at understøtte et hav af formater.


2 Varianter og 4 modes


Der sendes en Razer Edge samt en Razer Edge Pro på gaden. Basismodellen får Intel Core i5 processor, NVIDIA GT640M LE-grafikprocessor, 4GB  DDR3 RAM, og en 64 GB SSD.


Edge Pro får lidt ekstra at lege med i form af Intel Core i7 processor, 8GB DDR RAM,  samt en SSD på enten 128 eller 256 GB.


Alt efter hvad du skal bruge Edge til er der flere indstillinger at vælge imellem. Tablet, keyboard, gamepad og dockin mode.


Tablet benytter sig at multitouchfunktionerne i forbindelse med Windows 8 og er den traditionelle tabletfunktion. Keyboard mode lader dig tilslutte mus og tastatur og understøtter endvidere tilslutning af transportabelt batteri. Gamepad mode lader dig tilslutte controllere med analoge styrepinde, så du får konsolfornemmelsen. controllererne er forsynet med rumble, som vi kender det på konsolcontrollerne. Endelig er der dockin mode, hvor du tilslutter Razer Edge til fjernsynet og så kan game løs over tv´et.  


Frem med kalveskindet


 Man kan næsten sige sig selv at en enhed som Razer Edge, der kan og vil så mange ting, ikke bliver billig. Prisen starter på 999 dollars (omkring 6.500 kr), mens du skal smide 249 dollars (ca. 1.500 kroner) for controllerne. Pro udgaven kommer i en bundle, hvor controller medfølger. Pris for bundlen foreligger ikke.

Annonce