Forside Nyheder

Facebooks Graph Search er en bullshit-maskine


Det var ikke en telefon, som Facebook afslørede ved deres pressemøde tirsdag aften dansk tid, men derimod en søgemaskine.

Ikke en web-søgemaskine, der kan konkurrere med Google, men derimod en funktion, der søger i sociale grafer, altså på tværs af hele dit udvidede sociale netværk.


Det betyder, at du kan søge efter, hvilke restauranter, dine venner bedst kan lide, eller dine venners favorit-links til websites, og så billeder i massevis. Du kan også søge på personer og se, om der er andre end dig, der er interesseret i dit eller dat. Hvis du gerne vil have endnu flere søgeresultater, er Graph Search også hooket op på Bing, der tager webresultater med på listen, hvis det er småt med resultaterne fra dit netværk.


Men Graph Search møder allerede modstand fra visse skeptikere. For eksempel Jesse Brown fra det canadiske nyhedsmagasin Maclean?s, der på sin blog udstiller Graph Search som en ?B.S.-Powered Search Engine? ? en bullshit-søgemaskine.


Han henviser til, at maskinen kun kan søge i, hvad folk selv lægger op eller vil fortælle om sig selv, hvilket ofte er langt fra den fulde sandhed. Og med al den ?bullshit?, der er på Facebook, er Brown urolig for, at en sådan søgemaskine bare vil præsentere én med unøjagtige, og ukurante resultater.


Graph Search er blevet rullet ud til nogle få betatestere. Vi andre dødelige kan skrive os op til en betatest HER.

Annonce