Forside Nyheder

Her er Firefox-smartphonen

Vi har længe vist, at Mozilla næsten er færdige med deres Firefox OS til smartphones. Men som Microsoft har måttet lære på den hårde måde, er et mobilt OS ikke ret attraktivt, hvis det ikke har nogle gode apps.

Derfor har Mozilla forsøgt at få udviklermiljøet i gang hurtigt, og inden OS?et slippes ud til verden helt officielt. Det forsøger de blandt at gøre ved at lokke med en smartphone, dedikeret til det nye OS.

Den bærer endda Firefox? navn, men Mozilla understreger, at den ikke kommer i handelen, men udelukkende er lavet for at udviklerne har noget at prøve deres idéer af på. Derfor er specsne heller ikke skruet helt op, den har en 1GHz Snapdragon-processor, en skærm på 3,5 tommer, 4GB ram (der kan udvides via microUSB) og et kamera på 3MP på bagsiden. Den har kun 2G- og 3G-antenner.

Hvis man har lyst til at udvikle på Firefox OS kan få man telefonen i to farver. Keon-modellen er i orange og Peak-modellen er i hvid.

Nysgerrige udviklere kan læse mere HER.

OPDATERET: Mozilla har siden vi publicerede historien, lagt informationer om Peak-modellen, der er noget kraftigere end Keon. Disse informationer kan findes ved at følge linket ovenfor.

Annonce