Forside Indhold og distribution Film

Kæmpe stigning i forbruget af filmstreaming


 


Kæmpe stigning i forbruget af filmstreaming


Forbruget af streamede film og tv-serier tog et kæmpe spring frem på det hjemlige marked i 2012. Samlet hentede forbrugerne et stykke over tolv millioner film og tv-serier fra de danskbaserede streaming-tjenester sidste år, vurderer YouSee, der er landets største udbyder af on demand- tjenester.


?Vores egen tjeneste har i løbet af året streamet ca. ni millioner film og tv-serier til danske kunder. Lægger man dertil forbruget hos en række mindre eller nyere udbydere, vurderer vi, at forbruget i 2012 passerede tolv millioner film og tv-serier,? siger vicedirektør Ulf Lund, YouSee.


Ifølge Ulf Lund er der tale om en tredobling af danskernes forbrug sam- menlignet med 2011 alene hos YouSee. Det er fjerde år i træk, at forbruget er tredoblet i forhold til året før.


 Vicedirektør, Ulf Lund, YouSee


 


?Vi streamer aktuelt flere end en million film og tv-serier om måneden, og der er intet, der tyder på, at vi har nået mætningspunktet, tværtimod. Med den opmærksomhed, der har været omkring de nye internet- baserede tjenester i efteråret, må vi forvente fortsat meget stor vækst også i 2013,? siger Ulf Lund.


Hvor markedet og væksten i tidligere år udelukkende blev drevet af styk- leje af film, har det abonnementsbaserede forbrug nu overtaget føringen. For hver gang der bliver lejet én film eller serie, bliver der i dag set to som led i et abonnement. De samlede tal for YouSee-tjenesten i 2012 var ca. 2,7 millioner visninger ved leje og ca. 6,2 millioner visninger gennem abonnement.


Langt det største streaming-forbrug sker på kabel-tv hos YouSee og på IPTV gennem TDC Home Trio, som i alt har over 300.000 faste streaming-brugere. YouSee forventer dog, at der også vil være en markant vækst i streaming på internettet, hvor lanceringen af de amerikanske tje- nester Netflix og HBO Nordic og YouSees egen YouBio i efteråret har vakt meget stor opmærksomhed i medierne.


?Streaming på det åbne internet er et marked, som stort set lige er kommet i gang herhjemme, og det er for tidligt at sige, hvor hurtigt det vil udvikle sig, og hvor stort det bliver. Men selv med den meget store opmærksomhed, som vi oplever lige nu, når det næppe op i nærheden af det antal kunder og det forbrug, der ligger på kabel-tv og IPTV, lige med det samme,? siger Ulf Lund.


 


Top 10 over de mest populære udlejningsfilm hos YouSee i 2012


1. Klassefesten
2. Hvidsten Gruppen
3. Hunger Games
4. Mission: Impossible 4 – Ghost Protocol 5. Sherlock Holmes 2: Skyggespillet
6. Alvin og De Frække Jordegern 3
7. Men in Black 3
8. Ronal Barbaren
9. Tintin: Enhjørningens hemmelighed 10. The Avengers


Kilde: Pressemeddelse, YouSee

Annonce