Forside Nyheder

Microsoft fremlægger rekordregnskab … ikke et ord om Surface


I flere år har dommedagstrompeterne lydt. Microsoft er færdige. Men det bliver ikke i år, i hvert fald ikke, hvis man skal tro det seneste regnskab fra softwaregiganten.


Microsoft har i sidste kvartal omsat for 21,5 milliarder dollar, eller cirka 120,4 milliarder kroner. Det er mere end nogensinde. Ud af disse er 6,38 mia. dollar/35,7 mia. kroner ren indtjening, hvilket betyder at Microsofts fortjeneste ligger på lige under 30 procent. Ganske pænt.


Men det er tilsyneladende ikke Surface, de tjener pengene på. I hvert fald havde Microsoft gemt salgstallene for tablet?en under ?Non-OEM Revenue?, der også omfatter Windows 8-opgraderinger og volume licensing. Denne omsætning voksede 40 procent, men det er svært at gennemskue, hvor meget af det skyldes Surface. Det er i hvert fald næppe nogen tordnende succes, for så havde vi formodentlig fået det at vide.


Det ser til gengæld bedre og bedre ud for Windows Phone-platformen. Salget af Windows Phone-licenser (og dermed telefoner) er firedoblet i forhold til samme kvartal i 2011.


Microsoft skal dog nok snart komme ud med en ny Xbox. Salget i ?Entertainment and Devices?-afdelingen faldt, hvilket har været en tendens i et stykke tid.

Annonce:
Forrige artikelHBO: Sidste udkald for Samsung-ejere
Næste artikelBackup med ubegrænset plads hos YouSee
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.