Forside CES CES 2013

Netflix går SuperHD og 3D
 


Netflix går SuperHD og 3D


Recordere.dk besøgte Netflix i deres dertil indrettede hotel suite på CES 2013. Der er masser af spændende nyt på vej til de indholdshungrende brugere.


På 7?ende salg på Wynn hotel i Las Vegas besøgte Recordere.dk Joris Evers, der er ansvarlig for kommunikation hos Netflix. I en kæmpe suite havde han indrettet sig med flere populære Netflix afspillere og sofagruppe til en hyggesnak.


Recordere.dk havde taget jeres spørgsmål med, og det kom der en rigtig god diskussion ud af.


 


 
Joris Evers, kommunikationsdirektør i Netflix. Foto: recordere.dk 


Godt fra start i Danmark


Netflix har i skandinavien haft den mest succesfulde lancering nogensinde. Ikke bare på brugere, men også på antal platforme de er tilgængelig på, og antallet af timer folk har streamet indhold fra Netflix.  Faktisk taler vi flere mio. timers indhold hver måned.


Netflix vil ikke offentliggøre kundetal fra de enkelte lande, men i slutningen af Januar frigiver de deres offentlige globale tal.


Den skandinaviske lancering er i øvrigt den lancering som har haft flest platforme fra start. Og ud fra de nuværende tal, er Sony PS3 og Apple TV den mest populære platform for de skandinaviske brugere.


 


 
Klar til en demonstration af Netflix med PS3, Apple TV og Wii U. oto: recordere.dk


 


 


Der kommer stadig mere indhold


Et af de spørgsmål som vi havde med fra mange af vores brugere, var hvorfor der var så stor forskel på indholdet i Skandinavien og i f.eks. USA.


Problemet er ikke overraskende rettigheder. Netflix forhandler rettigheder for hver region de er i, og betaler f.eks. ikke ligesom Spotify pr. afspilning, men for rettigheden til at distribuere en bestemt titel.


Så selvom filmen er tilgængelig i USA, så kan der stadig gå langt tid før den kommer til Danmark.


Fødekæden for Netflix er dog ganske simpel.


Nyt indhold, giver flere kunder, giver flere indtægter, der igen giver nyt indhold.


Rettigheder betyder også, at den aftale vi tidligere har skrevet om med Disney ikke gælder for Skandinavien.


Omvendt var aftalen omkring visning af Ringenes Herre i december eksklusivt for Skandinavien, og der kunne vi se noget som ikke blev vist i USA.


 


 
Netflix via Wii U. Foto: recordere.dk 


Bedre anbefalinger og personlige lister


Netflix er lige nu i gang med at teste bedre indholdslister og personlige profiler på en håndfuld brugere. Profiler er en længe ventet funktionalitet, hvor man kan oprette personlige profiler til alle beboere i en husstand, så far, mor og børnene har deres egne profiler med egne favorit genrer, der gør at man ikke skal bladre igennem 400 afsnit af Svampebob firkant, hver gang man som voksen vil finde noget man gerne vil se.


 Foto: recordere.dk


 


Netflix bruger en testteknik er hedder A/B testing, hvor en bestemt mængde Netflix brugere får den nye funktionalitet, og så måler man om der er flere der ser film eller serier. Er der det får alle funktionaliteten, men falder visningerne, så fjernes funktionaliteten igen.


 


 
Netflix via Windows 8 RT med en Microsoft Surface. Foto: recordere.dk


 Super HD til kunder med ?fede forbindelser?


Netflix har nu Super HD som ny kvalitet. Så har man en god og fuldfed Internet forbindelse på over 10-20 mbit, kan man nyde HD film i Fuld HD i 8 – 12 Mbps. Super HD er tilgængelig på PS3, Wii U, Windows 8, Roku, Apple TV 3 med 1080p og enkelte Smart TV og Blu-ray afspillere, men flere kommer til


https://signup.netflix.com/superhd, kan man teste om ens Internet udbyder er klar til SuperHD.


I Danmark har flere internet udbydere ytret utilfredshed med, at tjenester som Netflix ?nasser? på den voldsomt dyre infrastruktur, og overvejet om de skulle fjerne deres flat-rate prisstruktur.


?Netflix er en premium service, der fremelsker køb af endnu større forbindelser hos kunderne, og derfor burde internet udbyderne konkurrere på kvalitet og båndbredde.? svarede Joris Evers.


I Usa har Verizon været kåret til bedste udbyder hos Netflix flere gange, og det bruger de til at sælge endnu flere abonnementer, og streaming er nu en gang fremtiden. Flow TV som vi kender det fra mange steder, er en uddøende teknologi, fordi folk vil selv bestemmer, hvornår de ser hvad. Derfor vil man heller aldrig se Netflix oprette en almindelig TV kanal ligesom HBO har det.


 


 
3D på Netflix i USA, her via Sony PlayStation 3. Foto: recordere.dk


 3D er også under test


I USA tester man lige nu 3D indhold, og Recordere.dk fik en demo af 3D indhold, der lige nu omfattede ca. 60 titler. Det er endnu ikke planlagt til lancering i andre regioner end USA.


 
Foto: recordere.dk


 


?House of Cards? er bare begyndelsen


Netflix vil gerne være selvforsynende med unikt indhold, og derfor har man indtil nu planlagt 4 TV serier som kommer på Netflix. På den måde går Netflix direkte til angreb på HBO.


Serierne kommer som ?samlede værker?, så man ikke behøver at vente i ugevis for at finde ud af, om de får hinanden i enden, og man bestemmer selv hvornår man vil begynde at se dem. Netflix har dog lavet aftaler med visse lande, der ikke har Netflix, om at kunne sende dem på almindelig Flow TV.


Det bliver et spændende 2013 for Netflix. 


 


Tjek også: Netflix demonstrerer Netflix (om de nye muligheder).

Annonce:
Forrige artikelNy Ultra HD kanal
Næste artikelPanasonic lukker fabrik for plasma TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.