Forside Nyheder

Nu også virus-advarsel i Skype


 


Det er efterhånden svært at vide sig sikker for angreb. Den ene dag er det Java i netbanken, den næste dag er det Skype-telefonerne.


CSIS Security Group har udsendt en advarsel, der fortæller om en ny og sofistikeret måde, hvorpå en bestemt type virus er i stand til at sprede sig igennem Skype. Det forventes, at især Europa og USA vil blive hårdt ramt, da Skype er meget udbredt her.


Virussen, der har fået navnet Shylock, spreder sig fra allerede inficerede computere ved at sende en meddelelse igennem Skype til alle brugerens venner.


Da afsenderen af meddelelsen er en allerede accepteret kontaktperson, vil risikoen for at indholdet vurderes som troværdigt være høj. Følger vennerne anbefalingerne i meddelelsen, vil deres computere også inficeres af samme virus, og de vil herefter begynde automatisk og intetanende selv at sprede virussen til deres venner.


Hovedformålet med denne virus er ifølge CCIS primært at stjæle finansielle data fra virksomheder såvel som privatpersoner. Herudover stjæler informationstyven bag virussen både brugernavne og kodeord relateret til alle typer online web portaler såsom Facebook, Gmail, Hotmail, etc.


Antivirus detektion er lav. Det betyder at de færreste antivirus-programmer p.t. vil fange den.


Så pas på med Skype i disse dage, og følg ikke blindt links i beskeder. Heller ikke selvom det er fra en nær ven eller familiemedlem. Tjek hellere for en sikkerheds skyld, om det nu også er noget som han/hun sendte til dig.

Annonce