Forside Nyheder

Pirater får det lettere på iOSDesperate software-udviklerne på iOS


Nye spillere på iPhone og iPad pirat-markedet har fundet en metode, der kan installere piratkopier på Apple-enheden, også selvom den ikke er jailbreaked.


I de seneste dage er det væltet ind med nødråb på Twitter, omkring to nye spillere på piratmarkedet. Det skriver The Next Web.


Der er nemlig fundet en metode til at installere DRM-beskyttede programmer på iOS enheder som iPhone og iPad, uanset om de Apple-enheder er jailbreaked (hacket) eller ej.


Et af programmerne er Zeusmos. Det er gratis på jailbreaked iOS-enheder, mens man med en ikke-jailbreaked enhed kan betale et abonnement for løbende adgang til at hente software.


Programmet truer mange udviklere på deres levebrød, fordi man med et enkelt klik kan installere piratkopier af deres software, uden at forstå hvordan man omgår sikkerheden på iOS.


 


 Hjemmesiden Zeusmos giver eksempler på hvordan du eksempelvis kan installere Angry Birds gratis.


 


 


Zeusmos udvikler kun 15 år


Udvikleren “Uhelios”, der står bag Zeusmos udtaler til magasinet The Next Web, at det aldrig var hans mening at udvikle for pirater.


Hjemmesiden der markedførte Zeusmos lader dog dette udsagn være åbent for fortolkning, da alene eksemplerne på hjemmesiden viser installation af beskyttede applikationer som Angry Birds. Zeusmos hjemmeside er i skrivende stund taget offline “for ombygning”.


Uhelios, der driver udviklingen af Zeusmos, er angiveligt blot er 15 år.


 


 På Kuaiyongs hjemmeside er der pirat-software til iOS.


 


 


Pirat eller legalt?


Kinesiske Kuaiyong er et andet program på nettet, der også tilbyder installation af udvalgt pirat-software. Det er derimod helt gratis og ligner en rendyrket pirat-virksomhed for distribution af copyright-beskyttede applikationer til iOS.


Men førstnævnte Zeusmos giver også mulighed for en helt legal anvendelse, hvor du – udenom Apple – kan installere dine egenudviklede applikationer på iOS-enheder.


Men inden du nu kaster dig ud i et eventyr her, så vær opmærksom på at når en applikation har adgang til telefonens indre, så betyder det sandsynligvis også adgang til de øvrige ting på telefonen som dine private data.


Så selve moder-applikationen, eller nogle af de applikationer der installeres igennem den, kan formentlig også aflure og kopiere dine legalt installerede apps, og i værste fald også personlige konti, kontakter mv.


 


Hvad gør Apple?


I udviklermiljøerne afventer man hvilke skridt Apple vil tage, for om muligt at lukke disse nye huller. Der advares allerede om, at applikationer som disse virker ganske udbredte allerede.


The Next Web har kontaktet Apple, men har pga. nytåret endnu ikke fået svar.

Annonce