Forside CES CES 2013

Ubuntu er en ny Android-konkurrent


Ubuntu har annonceret deres første mobile operativsystem, som Android-brugere kan vælge fra næste år.


Ubuntu er en distribution til Linux, og nu går de også ind på markedet for smartphones. De har lavet den første distribution til smartphones, som er kompatibel med Android på drivere og hardware.


Når det kan lade sig gøre, skyldes det at Android også bygger på Linux. Så det Canonical har lavet med den nye Ubuntu for mobile enheder, er en ny variant af Linux til mobile enheder, som de lover giver kraften tilbage til telefonen.


Det bliver dog først til næste år at vi vil se smartphones på markedet med det nye “Android”-system. Indtil da skal det videreudvikles, i første omgang vha. Google Nexus smartphones.


Ubuntu giver ikke kun en øget hastighed, der er også nye muligheder i betjening af touch-skærmen. Et kort swipe fra venstre side viser favorit-apps, et langt swipe fra samme side viser åbne applikationer. Swipes fra højre lader dig bladre imellem åbne apps osv.


Mange nye muligheder, det skal blive spændende at følge. Tjek selv deres virtual keynote herunder, fra præsentationen i London.


Ubuntu viser iøvrigt det nye system frem på CES-udstillingen i næste uge, og vi kigger selvfølgelig forbi deres stand også.


 Video: Ubuntu mobile virtual keynote, fra præsentationen i London

Annonce:
Forrige artikelDansk skuespiller i ny HBO-serie
Næste artikelApple anerkender Forstyr Ikke-fejl
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.