Forside Nyheder

Vi surfer på smartphonen som aldrig før


 


En smartphone bliver kun i mindre grad brugt til at ringe fra, viser en undersøgelse fra DR Medieforskning, og vi bruger færre apps.


Det er kun en fjerdedel af den samlede tid vi bruger på en smartphone, der handler om at ringe. Resten af tiden bruger smartphone-ejere ? ifølge TNS Gallup – på at gå på nettet, udforske nye apps, tage billeder og meget andet.


Det er 60 procent af alle danskere, der nu har internetadgang fra deres mobil, fremgår det af en undersøgelse, som Megafon har udført for DR Medieforskning.


?Dermed har niveauet ikke ændret sig fra 2011 til 2012, men det er helt tydeligt, at flere danskere end tidligere er begyndt at bruge internetmulighederne på deres mobil noget oftere,? siger medieforsker Jacob Lyng Wieland fra DR Medieforskning, som har været med til at lave undersøgelsen.


Ifølge tallene er 48 procent af alle danskere over 15 år på nettet via deres smartphone mindst en gang om ugen, hvor tallet var 19 procent i 2010.


?Det er med andre ord blevet en integreret del af hverdagen for mange danskere at bruge de små lommecomputere,? siger Jacob Lyng Wieland.


De 15-29-årige bruger hele 75 minutter dagligt på alt andet end tale, mens de 30-49-årige spenderer 49 minutter, og dem over 50 år bruger 21 minutter om dagen i gennemsnit.


 


Vi bruger færre apps


Selv om smartphone-ejerne bruger apps flere gange dagligt, betyder det ikke, at de har en hel perlerække af forskellige apps.


?Allerede i rapporten ?Medieudviklingen 2011? kunne vi i DR Medieforskning konstatere, at det er svært at blive en del af danskernes foretrukne apps, fordi det er begrænset, hvor mange forskellige, vi egentlig benytter ofte. Hvor hver smartphonebruger i 2011 brugte otte apps i gennemsnit hver uge, er tallet nu syv,? forklarer Jacob Lyng Wieland.


 


Flere tablets med alderen


I undersøgelsen, som Megafon har lavet for DR Medieforskning, er folk også blev spurgt, om de ejer eller har adgang til en tablet. Det svarer 30 procent ja til.


Men hvor det især er de unge, der giver den gas med smartphones, er det især de erhvervsaktive mellem 30 og 39 år, der for alvor har taget tabletten til sig. I den aldersgruppe er det 40 procent af alle, der enten har en eller har adgang til én.


 


Mest populære apps


De mest anvendte apps  1. Facebook

  2. Wordfeud

  3. Gmail

  4. Youtube

  5. DMI Byvejret

Annonce