Forside Nyheder

HTC One er HTCs nyeste satsning


 


HTC holdt en simultan-presse-event i New York og London tirsdag, hvor de præsenterede deres nyeste flagskib. Den hedder HTC One. Ikke noget med One S eller One X, bare One.


Mange havde ellers forventet at se den med mystik omgærede HTC M7-smartphone, som HTCs topchef, Peter Chou var meget begejstret for i en video for nylig. Men i første omgang var det altså One, der blev præsenteret.


Men der er også masser at tale om. Der sidder en 1,7 GHz quad-core Snapdragon 600-processor i One, der bliver understøttet af 2GB ram. Skærmen er en 4,7 tommers Super LCD 3-skærm med en opløsning i fuld HD, hvilket giver en PPI på 468. Den fås i en 32- eller 64GB version og kommer formentlig i farverne sort og sølv. Den vejer 143 gram, hvilket er lidt mere end sine forgængere One X og One X+, men det skyldes formentlig, at HTC har kastet et dejligt stort batteri i One, på 2300 mAh. Og så har den også såvel DLNA og NFC. HTC One kommer også med den nyeste udgave af HTCs launcher, Sense 5.


 


Antallet af megapixel halveret


Men den største overraskelse er nok kameraet, der ?kun? er på 4 megapixel. Det er halvdelen af forgængerne og er formentlig noget, potentielle købere lige skal vænne sig til. De fleste her på sitet ved dog formentlig, at det i sidste ende ikke er megapixel-antallet, det kommer an på, men sensor, objektiv og den software, der skal behandle billederne.


Og her har HTC gjort sig umage med en BSI-sensor på 0,33 tommer, der kan absorbere 330 procent flere fotoner ved at benytte sig af 2µm-pixels i stedet for 1.1µm-pixels, der normalt benyttes i smartphones i dag. I kombination med den samme 28mm f/2.0autofokus-linse, som sidder i One X, bør HTC hermed have skubbet til grænserne for, hvor gode billeder, man kan tage med sin smartphone. Om det er sandt må prøves af med nogle tests.


Du kan læse mere om HTC Ones specifikationer og se nogle fancy HTML5-videoer på HTCs danske hjemmeside.


 


Pris og tilgængelighed


Prisen ventes at lande på et sted imellem 5.000 og 5.500 kroner (uden abonnement).


Ventes i handlen inden udgangen af marts måned.

Annonce