Forside Indhold og distribution Film

Manglende kryptering på Viaplay åbner for kopiering af indhold


 


Manglende kryptering på Viaplay åbner for kopiering af indhold


Viaplay har fravalgt kryptering i Airplay, og derfor er det muligt med få værktøjer at fange de videostreams som de udsender.


Er man mediecenter ejer, og har man adgang til Viaplay, er det forholdsmæssigt let at få adgang til de videofiler som Viaplay tilbyder.  Alt hvad det kræver er en Wifi sniffer og lidt forståelse om hvordan man sætter en url og en videostream sammen.


På et website, hvor man diskuterer Rasperry Pi, er man gået endnu videre, da man med værktøjer til jailbreaked iPads kan få vist url?en til den rigtige videostrøm, der sendes ukrypteret.


Lige nu er det mest TV3 udsendelser der ligger ukrypteret, men på diverse fora arbejdes der med løsninger der også kan klare andet indhold.


 


Er det en ny vej for TV pirater?


For få år siden, florerede piratkort i stor stil, men bedre krypteringer har fjernet eller vanskeliggjort de fleste muligheder for det. Derfor kan det undrer at Viasat har valgt at se bort fra kryptering på deres Viaplay Airplay platform. Det åbner jo et kæmpe hul ind til deres indhold via OTT (Over-the-top) services.


Recordere.dk har testet flere af de links der florerer. De virker, men vi har valgt ikke at videregive dem.


Men der er ingen tvivl om at det her åbner en helt ny platform for TV pirater, der ønsker at sprede Viaplay indhold, men også muligheder for ejere af mediecentre, hvis man er lovlig kunde hos Viaplay.


 


Viaplay bekræfter


Viaplay ved godt, at der lige nu er et hul, men ønsker også at kunne tilbyde sit indhold via Apple TV.


“Vi beskytter det meste af vores indhold med DRM (kryptering), men har valgt at tilbyde noget af vores indhold uden DRM, for at understøtte Airplay og Apple TV”,  fortæller CEO for Viaplay Niclas Ekdahl til recordere.dk, og fortsætter:


“Men vi undersøger lige nu muligheden for forskellige sikkerhedsløsninger til Airplay”.

Annonce