Forside Nyheder

Så smart er Panasonics nye twin HD tuner


Video: Panasonic demonstrerer twin HD-tuner


 


Twin HD-tuner


Flere af Panasonics 2013-modeller kommer med dobbelte HD-tunere, der kan bruges til både streaming, PIP og optagelser.


Panasonic er, sammen med Samsung, fremme med twin HD-tunere i år. Det vil sige dobbelte tunere, som øger anvendeligheden af TV’et. Begge tunere er tripple format, dvs. at de kan modtage digitale TV-signaler fra DVB-T (egen antenne), DVB-S (satellit) og DVB-C (kabel tv).


Hvad kan man så bruge dobbelte tunere til? – Faktisk ikke så lidt.


Der er de klassiske ting, som kendes tilbage fra dengang hvor nogle TV begyndte at tilbyde dobbelte analoge tunere, men kombineres det med streaming til andre af husets enheder (smartphone, tablet, computer og andre TV) åbner der sig en helt ny verden.


 


PIP og PAP


En klasiker er PIP (picture in picture), hvor der ses et lille TV-billede fra en anden kanal sammen den primære TV-kanal, og en anden klasiker er PAP (picture and picture) hvor to TV-kanaler vises side om side.


I begge tilfælde høres lyden dog kun fra den primære TV-kanal, og så må man aktivt bytte dem rundt med tryk på en knap, hvis den sekundære kanal ønskes i fokus.


 

PIP med Panasonic twin HD-tuner. Foto: recordere.dk


 
PAP med Panasonic twin HD-tuner. Foto: recordere.dk


 


 


TV-optagelse


Men endnu mere savnet har nok været muligheden for at optage én TV-kanal, mens der ses en anden. Tilsluttes en ekstern USB 3.0 harddisk, kan der ligefrem optages to TV-kanaler samtidig.


Her er Panasonic gået i samarbejde med Western Digital, om en ny ekstern harddisk kaldet MyBook AV-TV, der kommer på markedet til marts i størrelserne 1TB, 2TB og 3TB. Den harddisk indeholder recorder-software fra Panasonic, samme som sidder i deres dyre stationære recordere, som gør den i stand til at håndtere flere HD-streams samtidig, uden udfald.


 

Dobbelt optagelse med Panasonic twin HD-tuner. Foto: recordere.dk 


 


Streaming


Det var på 2012-modellerne at Panasonic åbnede for streaming til/fra smartphone og tablet. Det virker med Android og Apple iOS. Det er også muligt at streame til et andet TV via DLNA.


Disse muligheder bliver endnu bedre med twin tuner. For nu kan der streames både live TV og optagelser fra husets primære TV, mens der ses noget helt andet på det primære TV.


Så nu behøver det ekstra TV i køkken, soveværelse eller børneværelse slet ikke have egen antenne. Der kan bare lånes af det primære TV i stuen efter behov, ligesom der kan ligge en i soveværelset og se en optagelse fra forleden dag, mens der er en ny optagelse i gang i stuen og noget helt tredje på stuealteret.


 
Galleri: Streaming til tablet og TV nr. 2. Fotos: recordere.dk


 


 


Modeller med twin HD tuner


Panasonic har lagt twin HD tuner ind i model-serierne: DT60, WT60, VT60 og ZT60.


De to førstnævnte er LED TV og de to øvrige er plasma TV.

Annonce