Forside Nyheder

Spilanmeldelse: Sly Cooper Thieves in time


 


Efter flere år på reservebænken er vaskebjørnen Sly tilbage i topform. Spillet understøtter Sonys Crossbuy koncept, hvilket betyder at køber du enten PS3- eller Vita udgaven, følger den anden version gratis med.


Sly Cooper er en tyv af guds nåde, men holder sig naturligvis som en anden Robin Hood til kun at stjæle fra de rige (eller fjolserne der fortjener det). Sådan er det også denne gang, hvor han sammen med vennerne Bentley, en skildpadde i rullestol og Marshall en lyserød flodhest, begiver sig ud på et større eventyr med El Jefe som den store skurk.


Historien bringer flere spændende områder i spil og variationen er fin. Alt efter hvilken af de tre figurer du spiller (du kan for det ofte selv vælge vhem du vil styre), varieres gameplayet. Mens Sly er den listige som klatrer overalt, sniger sig ind bag fjender, er lommetyv og hurtig, så er spillestilen ganske anderledes med Bentley og Marshall. Marshall er rendyrket action, alt skal tæves og der skal ikke tænkes ret meget, mens Bentley ikke er den store actiondreng i kraft af at han er bundet til en kørestol. Til gengæld kan Bentley noget med puzzles og er generelt en god adspredelse i forhold til de andre karakterer i spillet.


Hovedpersonen er dog stadig sly og han leverer varen. Han er hurtig og adræt, samtidig med at man i løbet af spillet får adgang til alt fra Japanske rustninger til paraglidere, som Sly betjener med lethed,


  


Let at gå til


Spillets baner er inddelt i forskellige områder og handler typisk om at hjælpe folk med at stjæle ting til dem, samtidig med at hovedhistorien omkring El Jefe flettes ind. Det fungerer fint og selvom jeg ikke skænkede historien ret mange tanker undervejs, så er gameplayet underholdende og det som driver værket i Sly Cooper Thives in Time. Børn fra omkring de 7 år kan uden problemer være med og at det hele foregår på dansk gør bare tingene endnu bedre.


 


Flot på både PS3 og Vita


De to versioner er lavet tæt på identiske og spillet kan uden besvær slukkes på den ene enhed og fortsættes på den næste (grundet cross save). Det er fantastisk at kunne overtage PS3´en uden at ungerne brokker sig over at skulle forlade spillet. Derudover er det rart at Vitaen igen får bevist at den sagtens kan klare de grafiske finurligheder som Sly Cooper disker op med.


  


Konklusion


I manglen af Crash Bandicoot, er Sly Cooper lige nu det bedste bud på en PlayStation maskot. Der er gået ca. 7 år siden vi sidst så ham (bortset fra HD udgivelsen får et par år siden), og det er en fornøjelse at konstatere at Sly er tilbage i fuld firspring. Er du eller ungerne til platformsspil kan jeg anbefale at give Sly chancen. Har du både en PS3 og en Vita, får du endda det ene spil ganske gratis.


 8/10Sly Cooper Thieves in Time er ude nu til PS3 og PS Vita


Testet på Ps Vita 

Annonce