Forside Nyheder

Stream fra Samsungs dobbelte TV-tuner


Flere af 2013-modellerne fra Samsung får dobbelte tunere. Foto: Samsung


 


Samsungs 2013-modeller kommer også med twin tuner, og Samsung bekræfter at det giver nye muligheder for streaming i hjemmet.


Forleden kunne vi fortælle om de nye muligheder, som en dobbelt tuner (twin tuner) giver i Panasonics nye 2013-modeller, og nu er turen så kommet til Samsungs nye TV.


Torsdag besøgte vi Samsung i Stockholm, som er hovedkontoret for Norden. Her fik vi en eksklusiv gennemgang af mulighederne. Desværre kunne de ikke vise det, da de prototyper der findes i Norden lige nu, af de nye 2013-modeller Samsung TV, ikke har den twin tuner monteret. Så derfor ingen billeder eller video.


Men vi fik en god forklaring. Samsung 8-serie (F8005) og 7-serie (F7005) kommer med twin tuner når de rammer butikkerne, og det giver mulighed for:  • Optage én TV-kanal mens der ses en anden
  • Stream én TV-kanal til smartphone eller tablet, mens der ses en anden

Dette gælder dog kun de frie kanaler. Der er kun ét CI+ slot, til CAM for krypterede kanaler. Så abonneres på betalings-kanaler, kan de kun ses/streames/optages ét sted ad gangen. Ses en betalingskanal på TV’et, er det ikke muligt at streame eller optage en anden betalingskanal samtidig.


Til gengæld kan man godt optage en betalingskanal, eller streame samme ud til en smartphone eller tablet, mens der kigges på en fri (ikke-krypteret) kanal på TV’et.


Så dobbelte digitale tunere er fagre nye verden i forhold til det moderne hjem, noget der kan være med til at ændre forbrugsvaner. For nu kan far og mor se noget på stuealteret, mens børnene ser noget andet på en tablet, leveret fra et og samme TV.

Annonce