Forside Nyheder

Android-tablets overhaler iPads i år


Det er ikke ret længe siden, at det var umuligt at forestille sig andre end Apples iPad på tablet-tronen.


Udvalget af Android-tablets var ikke bare mangelfuldt, men kritikerne anklagede også Android-platformen for ikke at have tilstrækkeligt med tablet-specifikke apps tilgængelig.


På trods heraf har en af USA’s helt tunge drenge indenfor tech-prognoser, analysefirmaet IDC, netop kommet ud med en pressemeddelelse, der rykker ved situationen. Ifølge IDC vil iPads markedsandel falde fra 51% til 46% i 2013, mens salget af især helt billige Android-tablets vil stige til 48,8%


Og det betyder, at Android-platformen overtager fra iPad på tablet-tronen. Man kan naturligvis indvende, at ligesom på smartphones er der i Apples tilfælde tale om en enkelt model, modsat Android-platformen, der spreder sig over flere modeller.


Surt for Windows


Men hvis IDC får ret, er det alligevel et skift i den generelle opfattelse af tablet-markedet. Som Apple Insider gør opmærksom på, er tablets som Kindle Fire dog talt med i disse tal. Kindle Fire er baseret på Android, men Amazon har lagt deres eget system ovenpå.


Rapporten spår vækst for Windows 8/RT-tablets, men den er langsom og Windows kommer fortsat kun til at have en lille brøkdel af markedet. Således forventer IDC at Windows 8 og Windows RT-tablets i 2013 vil få en markedsandel på hhv. 2,8% og 1,9%. Dette vil så stige til 7,4% for Windows 8-tablets i 2017, men kun 2,7% for Windows RT-tablets.

Annonce