Forside * Nyheder

Apple køber sig til indendørs navigation


 


Apple overtager det unge navigationsfirma WiFiSLAM, et firma med rødder til Google.


WiFiSLAM, et ungt iværksætterfirma i Silicon Valley, er blevet opkøbt af Apple. Firmaet arbejdede i løsninger til indendørs navigation, ved brug af WiFi. Det skriver avisen The Wall Street Journal.


At kende en position indendørs handler dog ikke så meget om at kunne finde rundt derhjemme, mere om at smartphone og tablet bliver i stand til at udpege en given position, også selvom man er gemt væk indendøre, langt fra GPS-satellitterne.


Apple bekræfter overtagelsen af WiFiSLAM overfor avisen, men kommenterer ikke på formålet. Istedet giver de standard-svaret: “At de køber små teknologifirmaer fra tid til anden” og ikke diskuterer planer i offentligheden.


 


 





Find rundt i bygninger og storcentre



 


Rødder til Google


Det 2 år gamle WiFiSLAM havde også nogle rødder i Google. Eksempelvis var en af stifterne, Joseph Huang, en tidligere softwareingeniør hos Google, mens Don Dogde, en nuværende Google-ansat, var medinvestor.


WiFiSLAM havde kun Android-baseret software, men disse apps er væk nu. Det samme er den video på YouTube der fortalte om teknologien.


Nøjagtigheden for indendørs positionsbestemmelse via WiFiSLAM-løsningen angives at være ned til 2,5m.


Apple menes at have givet omkring 115 mio. kroner for iværksætterfirmaet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.