Forside Nyheder

Ekspert: Huaweis USB-modemmer er farlige


Det første, vi hørte til Huawei i Danmark på forbrugersiden, var da teleselskaet 3 begyndte at sælge deres 3G-USB-modemmer for en del år tilbage.


Siden kom 4G-versionerne til, inden LTE for alvor blev rullet ud som en smartphone-feature i Danmark.


Men angiveligt er disse modems møgfarlige og meget lette at hacke. Den russiske malware-ekspert Nikita Tarakanov fortalte på sikkerhedskonferencen Black Hat Europe, at hackere har ret nemt ved at bryde ind på disse modemmer, ændre DNS-informationerne og få dem til at tilgå malware-fyldte websites uden brugerens vidende.


Dertil kommer at den server i Holland, som Huawei bruger til at sende firmware-opdateringer ud med, er nærmest pivåben for hackerangreb, ifølge Taranakovs tests.


The Register, der har bragt historien, fortæller yderligere, at selvom Taranakovs tests blev udført i Rusland, viste testresultaterne, at malware-risikoen ved disse modemmer ikke var begrænset til Rusland.

Annonce