Forside Nyheder

Harddiske? Biograffilm skal da leveres via satellit


 


Vi er endnu ikke helt derhenne, hvor film i biografen bare bliver streamet fra en stor server, der står hos Universal, Disney, Warner eller Paramount.


Men disse ?fire store? filmstudier har sammen med Lionsgate nu indgået et samarbejde med Digital Cinema Distribution Coalition (DCDC) om en ny måde at levere film ud til biograferne på.


I de fleste digital biografer leveres film på store harddiske fra filmselskaberne, der skal transporteres med et kæmpe sikkerhedsopbud for dels at undgå pirateri og dels bare almindeligt tyveri. Det er en dyr proces, som selskaberne længe gerne har villet undgå. Og derfor har de alle sprunget med på vognen hos DCDC, der i stedet vil levere de digitale film via fiberoptiske netværk og satellitter.


DCDC er en sammenslutning af nogle af USAs største biografkæder, og ifølge The Hollywood Reporter er det nye system allerede klar til at blive sat i gang i løbet af sommeren.


Idéen er at få distributionsomkostningerne ned, fortæller en talsmand fra DCDC. Det er dog temmelig usikkert om besparelserne kommer til at udmønte sig i billigere biografbilletter.


DCDC har valgt firmaet Kencast til at stå for den tekniske del. De er i forvejen specialister i streaming af live-events til biografer (bill.)

Annonce