Forside Nyheder

Internet Explorer 11 udgiver sig for at være Firefox


Efter at der er blevet lækket en udviklerudgave ud af den kommende version af Windows, med kodenavnet Blue, pibler det nu også frem med detaljer om de enkelte programmer.


Især er opmærksomheden rettet mod Internet Explorer, der efter at have været den ubestridte browser-konge i en periode, nu har tabt betydelige markedsandele til Chrome og Firefox. Måske netop derfor kigger Microsoft nu den sidstnævnte browser i kortene til den næste IE-version.


Men det er ikke på selve design-siden at den lækkede version af Internet Explorer 11, der sidder inde i Windows Blue ligner Firefox. Nej, snarere udgiver den sig for at være Firefox, når den tilgår websites. Det skriver websitet Neowin.


I stedet for at levere den sædvanlige identifikator til webserverne, ?MSIE?, udgiver IE 11 sig for at være en browser, der renderer en website ligesom Mozillas Gecko-engine, som ligger til grund for Firefox.


Neowin spekulerer i, at Microsoft ad denne vej forsøger at undgå at websites renderes med IE-specifik kode og i stedet modtager CSS-instrukser som dem, Firefox ville modtage. Ifølge Neowin sker dette for at undgå tidligere IE-versioners knapt så pæne fremvisning af websider.


Det er dog for tidligt at sige noget om, hvorvidt IE11 også vil præsentere sig selv som en Firefox-browser i den endelige version.

Annonce