Forside Nyheder

Kina vil have Android’en ud af landet


Kinesiske smartphone-producenter som Huawei og ZTE benytter sig flittigt af Googles Android-platform, ikke mindst fordi, den er open source.


Men den er tilsyneladende ikke open source-agtig nok for den kinesiske regering, der står midt i et lederskifte, og derfor måske er en smule mere oppe på barrikaderne end ellers.


I en ny rapport lavet af det kinesiske ministerium for informationsteknologi og industri, hedder det ifølge Reuters, at Google har for meget kontrol med mobilproduktionen i Kina, fordi producenterne er afhængige af Android.


Rapporten fremsætter det synspunkt, at Google har streng kontrol med kerneelementer i og udviklingsstrategien for Android, også selvom systemet er open source.


I rapporten gøres der opmærksom på, at Kina har ressourcerne til selv at udvikle et styresystem til smartphones, hvilket kan være en vink med en vognstang til for eksempel ZTE og Huawei om at gøre sig uafhængige af Google.


Rapporten påstår også, at Google har diskrimineret de kinesiske producenter ved at dele Android-kode med dem senere end med konkurrenterne i andre lande.

Annonce