Forside Nyheder

Kinas regering anklager Apple for at være for lukkede


I hvad, der kun kan betegnes som et eksempel på ekstremt ironisk opførsel, har den kinesiske regering langet kraftigt ud efter Apple.


Det sker i den regeringsejede avis, der på engelsk hedder People?s Daily, og som fungerer som talerør for den kinesiske regering.


Her anklages Apple for at diskriminere mod deres kinesiske kunder, og i følge Wall Street Journal er dette blevet fulgt op af anklager om manglende gennemsigtighed  – hvilket jo kan synes besynderligt, når det kommer fra en regering, der censurerer Google-søgninger.


Balladen startede dog i et nationalt TV-show, hvor det hævdedes, at Apple ikke gav deres kinesiske kunder den samme gode behandling som deres amerikanske ditto. Det fik Apple til at udsende en pressemeddelelse, hvori det hedder, at Apples garanti-betingelser stort set er de samme over hele verden.


Og det var denne pressemeddelelse, der fik People?s Daily til at fare i flint. Den kinesiske regering kalder ifølge Wall Street Journal Apples pressemeddelelse for ?Hul og selvforherligende?, og peger på, at firmaet ikke vil give interviews til kinesiske journalister, og kun har skuldertræk til overs for kinesiske forbrugerklager.

Annonce