Forside Nyheder

Nikkei: Panasonic tæt på plasma exitGalleri: Panasonics 2013 plasma TV kan blive de allersidste 


Årets plasma TV fra Panasonic kan blive de allersidste fra den populære TV-producent. Plasma TV forsvinder sammen med nedskæringer på resten af TV-området.


Det er ikke første gang at vi hører om et muligt stop for plasma TV, fra den populære japanske elektronikproducent.


Men nu erfarer også det anerkendte japanske erhvervsmedie Nikkei, at Panasonic læner sig kraftigt mod et exit fra plasma TV. Som kilde angives en medarbejder i Panasonic-toppen.


Det upopulære exit, for verdens plasma-fans, ventes at ske som led i massive nedskæringer indenfor TV-sektionen hos Panasonic. En større neddrosling af forretningsområdet, der ifølge Nikkei vil ske gradvist over en 3-årig periode.


Som led i nedbarberingen af TV-divisionen så lukkes Panasonic-fabrikken i Amagasaki i Hyogo-provinsen. Det ventes at ske om ca. et år fra nu.


Panasonic overvejer derfor lige nu et totalt exit fra Plasma TV omkring samme tidspunkt. Det betyder at årets serier af plasma TV kan ende med at blive de allersidste fra den japanske TV-leverandør.


De massive nedskæringer vil også ramme produktionen af LCD TV, mens arbejdet med fremtidens TV-teknologi OLED TV fortsætter.


Panasonics regnskabsår udløber 31/3, og detaljerne om fremtiden vil stå klarere, når årsrapporten for 2012 ligger klar.

Annonce