Forside Indhold og distribution Film

Togprogrammerne fra DRHD på Blu-rayGalleri: På skinner. Fotos: Martin Knud Henrichsen / DR


 


Vil du med på en køretur fra Esbjerg til Struer hjemme i stuen? – DR udgiver serien “På Skinner” på Blu-ray og DVD.


I 2011 begyndte DR med at sende et lille, obskurt program ved navnet “På skinner”. Ideen begyndte, da man i Norge havde optaget og vist den syv timer lange togtur fra Oslo til Bergen. Det blev en stor succes, og derfor besluttede to togentusiaster fra DR sig for at filme alle togstrækninger i Danmark.


Langsomt begyndte flere og flere at opdage programmet, hvor man for eksempel kan “køre” turen fra København til Frederikshavn station, som tager i underkanten af seks timer – helt uden at rende ind i billetkontrollørere. Der er ingen klip i programmerne, og det hele tager den tid, som DSB eller Arriva er om at køre turen. Det er, ifølge produceren, en stor del af succesen bag programmet.


“Det er spøjst anti-tv og der er noget zen-agtigt over den oplevelse, man får og så er det ganske enkelt æstetisk flot at køre gennem de danske landskaber”, fortæller produceren Torsten Egesten fra DR Nyheder.


I DR Salg har man oplevet usædvanligt mange henvendelser fra folk, der gerne ville have Danmarks togstrækninger ved siden af pejse-tv-dvd’erne derhjemme.


Så nu er muligheden der.


 


Pris og tilgængelighed


På Skinner udkommer på DVD og Blu-ray d. 12. marts.


Priser på DVD-udgaven


Priser på Blu-ray-udgaven


 


 Fakta


På skinner DVD og Blu-ray indeholder disse togstrækninger:


JYLLAND
Vemb-Lemvig
Odder-Aarhus
Hjørring-Hirtshals
Sønderborg-Tinglev
Esbjerg-Fredericia


FYN OG SJÆLLAND
Nakskov-Nykøbing
Høje Taastrup-Hillerød
Hillerød-Tisvildeleje
Svendborg-Odense

Annonce